RUIME ZEGE VERBLOEMT SLECHTE MIDDAG FEYENOORD A1

De A1 van Feyenoord heeft zaterdag in een matige wedstrijd Volendam met ruime cijfers aan de kant gezet. Op Varkenoord werd het 5-1 voor de Rotterdammers, door doelpunten van Hanne Hagary, Louis Pedro (2), Norichio Nieveld en Jordao Pattinama. De C1 was vrij.
Het was zaterdag flink puzzelen voor Jean-Paul van Gastel. De trainer mistte een flink aantal spelers vanwege blessures en begon daarom met middenvelder Kelvin Leerdam rechtsachterin.

Na de overtuigende zege op Ajax bakte Feyenoord er zaterdag tegen Volendam weinig van. ‘De spelers moeten duidelijk nog leren dat ze tegen Volendam hetzelfde moeten brengen als tegen Ajax’, vond Van Gastel. ‘Ik ben erg ontevreden over het feit dat ze die mentale omslag nog niet kunnen maken.’

Hagary bracht zijn ploeg na 13 minuten op voorsprong, maar Feyenoord wist de 1-0 niet vast te houden tot de rust. Nadat de coach de kritische punten had aangestipt werd er na rust beter gevoetbald. Dat was voor een groot deel te danken aan de invallers uit de B1. ‘De jongens die we dit seizoen uit de B1 gebruiken, doen het meer dan uitstekend. Vandaag wisten zij de wedstrijd te kantelen’, constateerde Van Gastel.

Pedro kreeg het na een uur spelen op zijn heupen en maakte binnen een tijdsbestek van vijf minuten twee doelpunten. Nieveld en Pattinama zorgden uiteindelijk nog voor een grote zege, die voor een groot deel toegeschreven kan worden aan Louis Pedro. Hoewel hij geen geweldige wedstrijd speelde, haalde hij met twee treffers en evenzoveel assists een hoog rendement.

Volgend weekend speelt de A1 een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. Van Gastel hoopt dat zijn spelers dan meer beleving zullen tonen.

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Leerdam, Piqué (53' Van Haaren), Nieveld (81' Barends), Nelom; Machek, Kobussen, Janota (46' Eekman); Pedro, Hagary (75' Day), Pattinama

KAMPIOEN FEYENOORD B2 TOONT OVERMACHT

Zoals het een kampioen betaamt, heeft Feyenoord B2 zijn eerste wedstrijd na het veroveren van de titel met ruime cijfers gewonnen. Runner-up Quick Den Haag werd nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt: op Feyenoord B2 staat dit seizoen geen maat. In de Hofstad werd het 0-6, dankzij goals van Jansen (2x), Van den Engel, Schoonheijm, Castaignos en Karim.

In Den Haag toonde Feyenoord zich vastbesloten om tegen de nummer 2 van de ranglijst Quick te laten zien dat de grote puntenvoorsprong terecht was. Op een heel slecht en hobbelig veld was het moeilijk om goed combinatievoetbal te spelen. Toch lukte het Feyenoord om prima combinaties op de mat te leggen. In de 2e minuut was het Tim Schoonheijm die een van de keeper terugspringende bal in het doel tikte, 0-1. De 0-2 kwam na een half uur tot stand toen Parez Karim gevloerd werd in het strafschopgebied en zelf de toegekende strafschop benutte. In de rust werden nog wat afspraken gemaakt hoe te voetballen op zo’n slecht veld en dat werd goed opgepikt door het team. Na een snelle aanval en dito combinatie tussen Anthony Velder en Kevin Jansen kon Luc Castaignos beheerst de 0-3 scoren in de 47e minuut. Na 54 minuten was er een goede actie van Parez Karim op rechts, zijn voorzet kwam bij Kevin Jansen die met een ouderwetse punter 0-4 scoorde. In de 57e minuut was er weer dezelfde actie van Parez Karim en nu was het Shane van den Engel die profiteerde en de 0-5 kon laten aantekenen. Drie minuten voor tijd kwam de eindstand van 0-6 op het scorebord. Een goedlopende aanval met Osama Rashid en Luc Castaignos stelde Kevin Jansen wederom in staat om te scoren. ‘Na het behaalde kampioenschap werd ook de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie moeiteloos gewonnen’, analyseerde trainer Jan Gösgens. ‘Op een zeer slecht bespeelbaar veld werd er naar behoren gespeeld tegen een harde tegenstander. Doelstelling is nu om de resterende wedstrijden in de competitie ongeslagen te blijven met goed voetbal. Dit was weer een gedegen overwinning van een goed collectief, waarin weer geen kans werd weggegeven.’

Quick – Feyenoord B2 0-6 (0-2)
Scoreverloop: 2e min 0-1 Tim Schoonheijm, 30e min 0-2 Parez Karim, 47e min 0-3 Luc Castaignos, 54e min 0-4 Kevin Jansen, 57e min 0-5 Shane van den Engel en 77e min 0-6 Kevin Jansen

Opstelling Feyenoord B2: Boy de Jong, Yuel Dos Santos Lopes, Henk Dijkhuizen, Kevin Wijmer (53e min Shane van den Engel), Massaro Latuheru, Osama Rashid, Anthony Velder, Kevin Jansen, Parez Karim, Luc Castaignos en Tim Schoonheijm (58e min Andre Ntambue)

FEYENOORD C2 HEEFT GEEN KIND AAN WILLEM II: 5 - 0

Feyenoords C2-jeugd heeft zaterdag revanche genomen voor de enige nederlaag die de ploeg tot dusver leed. Willem II was in Tilburg nog te sterk geweest voor het team van Gaston Taument, maar op Varkenoord werden de Tricolores met 5-0 over de knie gelegd. Achahvar (2x), Dercks, Ebecilio en Sleegers stonden aan het kanon.

C2 had nog een rekening te vereffenen met de leeftijdgenoten van Willem II. Voor de winterstop waren de Tilburgers de enigen die de Feyenoorders in de competitie een nederlaag wisten toe te brengen, het werd toen 2-4. Begrijpelijk dat de ploeg van Gaston Taument er alles aan gelegen was om dit ‘vuiltje’ recht te zetten. De Rotterdammers begonnen dan ook furieus aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de achtste minuut tot het eerste doelpunt toen topscorer Achahbar de hoek voor het uitzoeken had toen hij vrij voor de keeper werd gespeeld door linkerspits De Vilhena. Even daarvoor had rechter middenvelder Kevin Dercks de score al kunnen openen toen hij in vrije scoringspositie op de benen van de keeper mikte. Feyenoord had gedurende de verdere eerste helft het beste van het spel. Toch duurde het nog tot op slag van rust voordat de stand naar 2-0 werd getild. Achahbar stelde met een afstandsschot de Tilburgse keeper op de proef die de poeier maar half kon keren. Dercks was er als de kippen bij om de bal nu wel binnen te tikken. Een vervelend incident deed zich nog voor toen centrale verdediger Terence Kongolo, die afgelopen dinsdag de C2 tegen PSV in de slotfase nog aan een verdiend punt had geholpen, het veld moest verlaten met een duim uit de kom. Kongolo kwam ongelukkig ten val en moest worden behandeld in het ziekenhuis. We wensen hem vanaf deze plek veel sterkte toe.

Na de thee zagen de toeschouwers hetzelfde beeld. Een aanvallend Feyenoord en een Willem II dat zich slechts kon beperken tot tegenhouden. Na tien minuten in de tweede helft hadden de Rotterdammers de eindstand van 5-0 al op het scorebord gebracht. Eerst krulde Achahbar met rechts de bal in de bovenhoek waarmee hij zijn seizoentotaal in de competitie op 28 treffers bracht waarna Kyle Ebecilio de bal binnenschoot uit een corner van De Vilhena. Het slotakkoord was voor Joey Sleegers na een kanonschot van Ebecillio ver buiten de zestien meter waarop de Tilbugse goalie slechts een half antwoord had. De laatste 25 minuten werden door de Rotterdammers plichtmatig uitgespeeld en het enige wat je de ploeg na afloop viel te verwijten is dat de score niet naar een hogere marge werd hadden getild.

FEYENOORD C2 – WILLEM II 5-0 (1-0)
Scoreverloop: 8e min. 1-0 Achahbar, 35e min. 2-0 Dercks, 38e min. 3-0 Achahbar, 40e min. 4-0 Ebecilio, 45e min. 5-0 Sleegers