Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

DE GUZMAN IN VOORSELECTIE NEDERLANDS ELFTAL

Jonathan de Guzman is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, voor de oefeninterland tegen Oostenrijk. Die wordt op 26 maart gespeeld in Wenen. De Guzman kreeg in februari zijn Nederlandse paspoort. Bondscoach Marco van Basten grijpt daarmee direct de eerste mogelijkheid aan om de Feyenoorder in het shirt van Oranje in actie te zien. De Guzman moet daarvoor wel ook in de definitieve selectie worden opgenomen. Die wordt op vrijdag 21 maart bekend. Naast De Guzman zijn ook Henk Timmer, Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler en Denny Landzaat opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal.
In totaal nam Van Basten 29 spelers op in de voorlopige selectie:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), David Mendes da Silva (AZ), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).