FEYENOORD A1 WINT MET DEBUTERENDE DARLEY RAMON TORRES

Feyenoord A1 blijft uitzicht houden op de koppositie in de jeugdcompetitie. Vrijdagavond won de ploeg met 2-4 bij ADO Den Haag. Gescoord werd er door Kelvin Leerdam, Luis Pedro (2) en Donny Day. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het in de top van de ranglijst ongemeen spannend.
In Den Haag moest de A1 niet voor het eerst dit seizoen aantreden op een veld van erbarmelijke kwaliteit. Ondanks de lastige omstandigheden wist Feyenoord vrijdag al snel duidelijk te maken dat de punten niet in de hofstad zouden blijven. De Rotterdammers heersten en gaven de thuisclub geen ruimte om op te bouwen. Toch kwam ADO na 38 minuten op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van Feyenoord was het voor de ADO-spits een koud kunstje zijn ploeg op voorsprong te schieten.

Drie minuten na de openingstreffer maakte Leerdam gelijk; een treffer die op dat moment compleet uit de lucht kwam vallen. Na de rust maakte Darley Ramon Torres voor het eerst zijn opwachting in een wedstrijd van Feyenoord. De achttienjarige Braziliaanse doelman streek in februari neer in Rotterdam en trainde sindsdien met de selectie van Bert van Marwijk mee.

In de eerste fase van de tweede helft eiste Pedro de hoofdrol op. De aanvaller, die zaterdag deel uit zal maken van de selectie, werd in de 56ste minuut gevloerd in het strafschopgebied. De toegewezen penalty rondde hij zelf af: 1-2. Niet veel later zorgde diezelfde Pedro, op aangeven van Vojtech Machek, voor 1-3.

Toen invaller Donny Day er ook nog 1-4 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Onzorgvuldigheid in de laatste linie zorgde er echter voor dat ADO na de 2-4 in de 71ste minuut nog mocht hopen op een stunt. ‘We stonden niet goed bij hun dode spelmomenten. De groep moet op dat vlak nog een stap richting volwassenheid maken’, vond trainer Jean-Paul van Gastel. ‘Met 1-4 moet het gespeeld zijn, maar toen voetbalden wij niet meer. Het is een leerproces waar de jongens nog middenin zitten.’

Een ander minpunt waren de vier gele kaarten waar de Rotterdamse junioren tegenaan liepen, tegenover één prent bij de thuisclub. ‘De scheidsrechter kwam warrig over, maar dat mogen we niet als excuus opvoeren. We waren vooral na rust te onrustig’, vond de trainer.

Volgende week is de A1 vrij vanwege Pasen, een week later volgt de ontmoeting met SC Heerenveen, dat ook nog speelt om de titel.