Fanshop
Fanshop

FEYENOORD C1 BREEKT VERZET FC UTRECHT NA RUST

De C1 van Feyenoord heeft zaterdag op eigen veld FC Utrecht met 3-1 verslagen. Tot groot genoegen van de trainers ontspon zich zaterdag in Rotterdam een wedstrijd vol bezieling en met een groot aantal kansen. Namens Feyenoord wisten Elvis Manu, Yorick van Deelen en Anass Achahbar te scoren. De B1 van Feyenoord komt dit weekend niet in actie.

C1
Feyenoord C1 had het in de eerste helft niet makkelijk tegen de tegenstander uit de Domstad, maar creëerde wel een overwicht. Manu was een plaag voor de Utrechtse defensie. De linkeraanvaller speelde zich twee keer vrij voor de keeper, maar wist zijn ploeg niet op voorsprong te schieten. Zijn derde poging na elf minuten was wel raak: 1-0.

De Rotterdamse junioren kregen via Jon-Joost Cornelissens en Desley van Oosten goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar zagen Utrecht vlak voor rust gelijkmaken. Bij een vrije trap werd keeper Boy de Jong gehinderd, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Het gevolg was een rommelige situatie waarin de bezoekende ploeg 1-1 kon maken.

Utrecht trok in de tweede helft het initiatief meer naar zich toe, totdat er in de 46ste minuut een opstootje plaatsvond. Manu kreeg een rode kaart vanwege een dreigende beweging, wat trainer Jeffrey Oost noodzaakte zijn tactiek te wijzigen.

Feyenoord veerde met tien spelers weer op. Met de opstomende tweeling Van Deelen over de flanken herpakten de Rotterdammers de grip op de wedstrijd en stapelden de kansen zich weer op. Tien minuten voor tijd verving Achahbar spits Jon-Joost Cornelissens, die zijn dag niet had. De invaller uit de C2 van Feyenoord voorzag zijn eerste balcontact van de nodige glans door zijn team direct op voorsprong te zetten: 2-1.

Yorick van Deelen bepaalde drie minuten later de eindstand, op aangeven van Geraldo Alberto Antonio. Door de zege klimt Feyenoord naar de derde plaats op de ranglijst. In het Paasweekend speelt de ploeg een internationaal toernooi in Oostende.

Opstelling Feyenoord C1: De Jong; J. van Deelen, Van Oosten (56' Blokland), M. Steenvoorden, Y. van Deelen; Klaassen (47' Agatovski), J. Steenvoorden, Van der Laan; Geraldo, Cornelissens (60' Achahbar), Manu


B2
Ondanks overwinning somber weekend voor Feyenoord Onder 16 (15/3)
De wedstrijd tussen Feyenoord B2 en VCS stond in het teken van het overlijden van de moeder van Anthony en Nigel Velder. Ondanks dat trieste gegeven maakten de spelers er het beste van. Ze boekten een 6-3 overwinning en droegen die op aan hun ploeggenoten.

Feyenoord-VCS begon na een indrukwekkende minuut stilte. Nog aangeslagen kwam de thuisploeg al snel op achterstand, door slecht uitverdedigen.Na een kwartier was het weer gelijk toen een goede voorzet van Andre Ntambue prachtig werd binnengekopt door Tim Schoonheijm. In de 22e minuut werd er wederom niet goed uitverdedigd en dit buitenkansje liet VCS niet onbenut. Opnieuw stond Feyenoord achter. Nog voor rust kwam de ploeg van Jan Gösgens weer op gelijke hoogte: na goed doorzetten van Shane van den Engel was het wederom Tim Schoonheijm die de gelijkmaker scoorde.

Na rust nam VCS voor de derde keer een voorsprong, maar ook dit keer hield die geen stand. Want vier minuten later scoorde Andre Ntambue uit een prima corner van Parez Karim de gelijkmaker. Dit keer was het erop en erover want nauwelijks 2 minuten later scoorde Luc Castaignos via een VCS speler de 4-3. Dezelfde Luc scoorde bij de volgende aanval weer. Na een voorzet van Parez Karim werd het 5-3. Vijf minuten voor tijd werd het nog 6-3 toen Kevin Jansen attent reageerde op een terugspringende bal van de VCS-keeper. ‘Onze jongens waren er begrijpelijk met hun koppies niet bij vandaag’, aldus trainer Jan Gösgens. ‘We hebben vandaag mentale veerkracht getoond door drie maal terug te komen na een achterstand. Als staf hebben we respect voor de manier waarop onze jongens deze wedstrijd gespeeld hebben onder deze trieste omstandigheden.’

Feyenoord B2 – VCS 6-3 (2-2)

Scoreverloop: 8e minuut 0-1, 15e minuut 1-1 Tim Schoonheijm, 22e minuut 1-2, 33e minuut 2-2 Tim Schoonheijm, 46e minuut 2-3, 50e minuut 3-3 Andre Ntambue, 52e minuut 4-3 Luc Castaignos, 54e minuut 5-3 Luc Castaignos en 75e minuut 6-3 Kevin Jansen

Opstelling Feyenoord B2: Niels Konijnenburg, Yuel dos Santos Lopes, Stephan Kruithof, Kevin Wijmer (53e minuut Kevin Jansen), Massaro Latuheru, Osama Rashid, Tim Schoonheijm, Shane van den Engel, Parez Karim, Luc Castaignos, Andre Ntambue


C2
Feyenoord C2 alleen op kop na overwinning op De Graafschap (11/3)
Als je louter en alleen op de einduitslag zou afgaan die de C2 behaalde op de leeftijdgenoten van De Graafschap (0-4) dan zou je verwachten dat de Rotterdammers een eenvoudige middag hadden op sportpark Bezelhorst te Doetinchem. Niets was echter minder waar. Op een nat en winderig kunstgrasveld kwam de ploeg van trainer Gaston Taument afgelopen dinsdag aanvankelijk moeilijk tot scoren. Toch vertrok Feyenoord nog met een grote overwinning naar Varkenoord.

Feyenoord was gedurende de gehele wedstrijd wel de bovenliggende partij en wist zich genoeg kansen te scheppen, maar het stug verdedigende De Graafschap wist telkenmale een mogelijke tegentreffer in de kiem te smoren. Het waren zelfs de Doetinchemmers die voor rust twee dotten van kansen kregen om de score te openen. Allereerst was er een schot op het doel van de linker vleugelaanvaller van De Graafschap die door een medespeler van hem van de lijn werd gekopt en even later moest een attent keepende Mitchel Snoek al zijn talenten aanwenden om een bal onder de lat stijlvol tor corner te verwerken.

Het duurde tot tien minuten na rust voordat Feyenoord een voorsprong kon nemen. Wie anders dan topscorer Anass Achahbar nam zijn team bij de hand en scoorde de bevrijdende

1-0 na aangeven van Sleegers. De moegestreden De Graafschap spelers probeerden nog wel met enige counters voor gevaar te stichten maar veel kansen leverde dit niet op. De Rotterdammers kregen door deze strategie meer ruimte en de aanvalslinie maakte hier gretig gebruik van. In een tijdbestek van tien minuten werd het kwartet vol gemaakt door achtereenvolgens Achahbar, Pieter Hofman die zijn goede wedstrijd bekroonde met een fraaie lob over de keeper en Geraldo met een poeier in de linker bovenhoek.

Feyenoord staat door deze toch nog fors uitgevallen overwinning op de 1e plaats in de competitie met drie punten voorsprong op Ajax.

Scoreverloop: 43e min. 0-1 Achahbar, 60e min. 0-2 Achahbar, 67e min. 0-3 Hofman, 70e min. 0-4 Geraldo

Opstelling Feyenoord: Mitchel Snoek, Sven van Beek, Kevin Dercks (56e min. Mike van der Ruit), Karim Rekik, Lucas Woudenberg, Kyle Ebecilio, Gwaeron Stout (56e min. Jeff Hardeveld), Donny Labordus (35e min. Alberto Antonio Geraldo), Joey Sleegers (47e min. Remco van Wingerden), Anass Achahbar, Pieter Hofman


C2
Feyenoord C2 door oog van de naald tegen Twente: 1-0 (15/3)

C2 maakte een moeilijke middag door op Varkenoord tegen de leeftijdgenoten van Twente. De Rotterdammers kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar kropen in de slotfase van de wedstrijd een aantal keren flink door het oog van de naald en mochten van geluk spreken dat ze de drie punten in huis konden houden. Door deze overwinning blijft de ploeg van Gaston Taument eerste in de competitie met drie punten voorsprong op Ajax.

In de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht en Twente kwam er in die fase van de wedstrijd niet aan te pas. Toen Gwaeron Stout in de 12e minuut zijn team ook nog eens naar een 1-0 voorsprong tikte na een vloeiende combinatie met Sleegers en Achahbar verwachtte iedereen dat de C2 deze middag een “makkie”zou krijgen. Feyenoord heerste maar vergat echter te scoren. Ebecilio was kort na rust nog het dichtst bij een treffer maar zijn afstandschot werd prima door de Twentse keeper verwerkt. Naar gelang de wedstrijd vorderde kreeg de ploeg uit Enschede steeds meer het besef dat er mogelijk een punt of meer te halen viel. Ze kropen meer uit hun schulp en met een paar vinnige counters maakten zij het de Feyenoord verdediging soms knap lastig. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Twente nog twee opgelegde kansen om langszij te komen maar beide schutters faalden in de afwerking.

Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen Roda JC.

Scoreverloop: 12e min. 1-0 Stout

Opstelling Feyenoord: Mitchel Snoek, Kevin Gomes Nieto (35e min. Lucas Woudenberg) Sven van Beek, Karim Rekik (35e min. Kyle Ebecilio), Pieter Hofman, Kevin Dercks, Gwaeron Stout, Joey Sleegers, Remco van Wingerden, Anass Achahbar, Brandon Robinson