VAN MARWIJK: ‘DOELSTELLING VOOR DIT DUEL GEHAALD’

De doelstelling voor de wedstrijd tegen VVV van zaterdag was om de wedstrijd te winnen en bovendien de negentig minuten zonder kleerscheuren door te komen. Dat laatste onder meer met het oog op het duel van dinsdag tegen NAC. Beide doelen werden gehaald en dus overheerste achteraf de tevredenheid bij Bert van Marwijk. ‘We zijn er nog lang niet, maar we kruipen langzaam uit het dal. De laatste drie wedstrijden gaat het weer steeds iets beter.’
Toch lukte het Feyenoord niet om negentig minuten lang goed spel te laten zien. ‘Ik vond dat we heel aardig begonnen’, blikte de trainer terug. ‘We maakten een schitterende goal na een mooie steekpass van Landzaat, waar Bruins goed op anticipeerde. Maar toch zag je daarna dat de onzekerheid weer in de ploeg kwam. We gingen slordig verdedigen en brachten onszelf onnodig in de problemen.’

Kenmerkend was de manier waarop het tegendoelpunt na een kwartier spelen tot stand kwam. ‘Honda schiet die vrije trap schitterend binnen, maar het gaat erom wat er aan vooraf gaat. We verdedigden niet goed en geven daardoor onnodig een vrije trap weg.’

Toch vertoonde Feyenoord nog voor rust tekenen van herstel, vond Van Marwijk. Daarbij zorgden de 2- en de 3-1 voor meer rust in de ploeg. Bij 4-1 was de wedstrijd uiteindelijk gespeeld en kon de trainer diverse spelers rust geven met het oog op het bekerduel van komende dinsdag. Een van hen was Michael Mols, over wie Van Marwijk zeer tevreden was. ‘Michael heeft het fantastisch gedaan. Hij was balvast en is ook beslissend geweest voor de ploeg met een doelpunt en een assist. Hij heeft zijn werk goed gedaan.’

Ook Luigi Bruins werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Hij had last van zijn hamstring en dus wilde Van Marwijk geen risico nemen met het oog op de halve finale van de KNVB beker. ‘Ik heb nog maar vijftien man over. We moeten zorgen dat we fit blijven en zullen dinsdag heel scherp moeten zijn.’