BELOFTEN TONEN KLASSE IN EENZIJDIG DUEL: 4-1

Jong Feyenoord heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan door met 4-1 te winnen van Jong RBC Roosendaal. Op Varkenoord werd er gescoord door de A-junioren Kelvin Leerdam (2) en Luis Pedro. De vierde Feyenoord-treffer kwam op naam van een RBC’er, die de bal in eigen doel werkte.
Vier man had trainer Raymond Verheijen maandag nog over van het beloften-elftal waar hij dit seizoen mee begon. Aangevuld met voornamelijk A-junioren is de weg naar het kampioenschap in de Eerste Divisie B hobbelig maar met opvallend weinig puntenverlies.

Tegen de Brabanders startte Feyenoord opvallend goed. De ploeg zocht direct de diepte en de opbouw van achteruit zag er verzorgd uit. Alle goals die voor rust gemaakt werden, kwamen dan ook voort uit een dieptepass. Na drie minuten spelen lanceerde Jerson Anes Ribeiro Kevin Wattamaleo, die zijn schot terug het veld in zag komen via de paal. De mee opgekomen Leerdam was scherp in de rebound: 1-0.

Een kwartier later werd Anes Ribeiro zelf de diepte ingestuurd, ditmaal was verdediger Ömer Özçelik de aangever. In het sprintduel richting het RBC-doel wist een verdediger van de bezoekers voor Anes Ribeiro te komen, maar in plaats van reddend op te treden verschalkte hij zijn eigen doelman: 2-0.

Tien minuten voor rust deed zich een vrijwel identieke situatie voor, al waren Danny Buijs en Pedro ditmaal de hoofdrolspelers. De aanvaller uit de A1, zaterdagavond nog op de bank bij het eerste elftal, rondde beheerst af: 3-0. De laatste fase van de eerste helft werd slordiger van de kant van de Rotterdammers. De ploeg zocht teveel naar de cross- en dieptepass en vergat te voetballen.

Verheijen greep de rust aan om twee spelers rust te geven, zodat Donny Day en Lorenzo Piqué nog drie kwartier ervaring op konden doen. De omzettingen gingen gepaard met een gewenningsfase, waarin RBC wat terug kon doen. In de rommelige fase na rust scoorde de ploeg uit Roosendaal, maar na die treffer pakte Feyenoord de draad weer op.

In de 77ste minuut mikte Anes Ribeiro een bal op het hoofd van Buijs, die verlengde naar Leerdam. De lange middenvelder uit de A1 maakte zijn tweede doelpunt van de avond, wat direct het laatste spannende moment in de wedstrijd betekende.

Trainer Verheijen was zeer tevreden over de uitvoering. ‘Vooral als je ziet hoe makkelijk de acht A-junioren vanavond het niveau hebben opgepikt. Qua inzet en spel doen zij het opvallend goed’, constateerde hij.

Met de zege op de Brabanders is de titel in zicht voor de Rotterdammers. Zes duels voor de streep is de voorsprong op de concurrentie aanzienlijk. Achtervolgers Jong TOP Oss en Jong Excelsior waren maandag gelijkwaardig aan elkaar (1-1), zodat twee overwinningen in de laatste zes duels volstaan voor de titel.

De volgende wedstrijd van Jong Feyenoord is op bezoek bij nummer 2 Jong Excelsior. Die derby staat gepland voor maandag 31 maart.

Jong Feyenoord – Jong RBC Roosendaal: 4-1
3’ 1-0 Leerdam
18’ 2-0 Eigen doelpunt