Fanshop
Fanshop

VAN MARWIJK: ‘ARBITRAGE WAS MEDE BEPALEND BIJ UITSLAG’

Het is niet zijn stijl, maar trainer Bert van Marwijk was na afloop van de verloren stadsderby tegen Sparta duidelijk in zijn bewoordingen over de arbitrage. ‘We moeten het in eerste instantie onszelf verwijten, maar de arbitrage was vandaag mede bepalend bij de uitslag.’ De trainer verwees daarmee naar de handsbal waaruit Nourdin Boukhari scoorde en de onterecht afgekeurde treffer van Luigi Bruins.
De verliespartij had Feyenoord desondanks wel degelijk aan zichzelf te wijten, benadrukte Van Marwijk. Zijn ploeg creëerde zich na rust kans op kans, maar verzuimde afstand te nemen. ‘Als ik kijk hoe we doelpunten hebben weggegeven en kansen misten, moeten we het onszelf verwijten. We speelden een sterke tweede helft en hadden alle kansen op 2-3 en 2-4. Veelzeggend was dat Tim de Cler zowat uitgleed op de doellijn toen we allemaal dachten dat hij zou scoren’, aldus Van Marwijk.

‘Het is bitter, want we waren op de goede weg. Vandaag hebben we grote fases gedomineerd, maar het resulteerde niet in de winst. Het is jammer dat we die week, met drie zeges in zes dagen, niet hebben kunnen doortrekken. Toch zie ik een stijgende lijn, ook op basis van wat ik vandaag heb gezien.’