Fanshop
Fanshop

DERDE PLAATS FEYENOORD C1 IN OOSTENDE

De C-junioren van Feyenoord zijn afgelopen weekend derde geworden bij het 25ste Paastoernooi in Oostende. Na een ongelukkig verlies tegen de latere toernooiwinnaar Standard Luik speelde de ploeg tegen Club Brugge voor de derde plaats. Die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de Rotterdammers.
Feyenoord begon het toernooi in Belgiƫ goed, met een 1-0 overwinning op Olympiakos Piraeus. Tegen de Grieken scoorde Geraldo Alberto Antonio. De volgende wedstrijd, tegen PSV, werd met dezelfde cijfers gewonnen. In dit duel was Robert Klaassen de gevierde man; via een prachtige vrije trap schoot hij raak.

Zondag stond de ontmoeting met FC Schalke 04 op het programma. De Duitsers werden met 2-1 verslagen, beide Rotterdamse doelpunten kwamen van de voet van Elvis Manu. Tegen Club Brugge werd het 1-1, Kay Blokbland zette hier zijn naam op het scorebord. De afsluitende wedstrijd tegen Racing Genk leverde geen doelpunten op.

Op Tweede Paasdag speelde Feyenoord C1 tegen Standard Luik voor een plaats in de finale. Tegen de Belgen zette Anass Achahbar zijn ploeg op voorsprong maar door een bal die via de modder tergend langzaam de doellijn passeerde kwam Standard op gelijke hoogte. Tien seconden later maakte de ploeg ook de 2-1, zodat Feyenoord moest spelen om de derde- en vierde plaats.

Tegenstander Club Brugge was vervolgens een maatje te klein voor de Feyenoorders. Door treffers van Jon-Joost Cornelissens en Manu werd het 2-0 en was de derde plaats een feit. Standard Luik won het toernooi door Ajax in de finale te verslaan na strafschoppen.