Fanshop
Fanshop

ORANJE KOMT STERK TERUG TEGEN OOSTENRIJK: 3-4

Het Nederlands Elftal heeft woensdagavond veerkracht getoond in het oefenduel met Oostenrijk. In Wenen kwam de ploeg met 3-0 achter, maar wist het na een indrukwekkende inhaalrace toch met 3-4 te winnen. Namens Feyenoord stonden Henk Timmer, Tim de Cler en aanvoerder Giovanni van Bronckhorst aan de aftrap. Denny Landzaat kwam in de laatste minuut binnen de lijnen, De Cler en Van Bronckhorst gingen voortijdig naar de kant.
Oranje kende in Oostenrijk, waar komende zomer het EK plaatsvindt, een slechte start. De thuisploeg liet de Nederlanders rondtikken en wachtte op de eerste fout. Die werd na vijf minuten gemaakt. Robin van Persie leed net over de middenlijn balverlies, de bal werd direct diep gespeeld en Ivanschitz rondde met zijn linkerbeen af: 1-0.

Het werd er daarna niet beter op voor de ploeg van bondscoach Marco van Basten, die wel veel meer in balbezit was. De Oostenrijkse verdediger Prödl klopte bij twee corners zijn directe tegenstander Mathijsen, waardoor Oranje na 35 minuten tegen een 3-0 achterstand aankeek. Huntelaar kopte zijn ploeg twee minuten later naar een iets aangenamere score 3-1.

Met twee verse krachten probeerde Van Basten het tij te keren. Heitinga profiteerde na 66 minuten spelen van mistasten bij tweevoudig doelpuntenmaker Prödl. Het Nederlands Elftal werd sterker en kwam via de opstomende Tim de Cler dichtbij de gelijkmaker. De Feyenoord-verdediger werd op volle snelheid op correcte wijze afgestopt door de Oostenrijke doelman Payer.

Vervolgens trok Oranje via treffers van invaller Vennegoor of Hesselink en Huntelaar de zege nog naar zich toe.

Oranje-aanvoerder Van Bronckhorst zei na afloop tegenover de camera van SBS dat zijn ploeg veel kan leren van deze wedstrijd. Over de eerste helft was hij kort: ‘We zijn zwak begonnen, bij corners geef je twee keer een goal weg. Gelukkig scoorden we nog voor rust.’

De Feyenoorder was zeer te spreken over het vervolg van de wedstrijd. ‘Na de rust hebben we het goed opgepakt. Veel sneller spel, veel combinaties. Gezien de tweede helft is dit een verdiende winstpartij.’