Fanshop
Fanshop

KOSTBARE NEDERLAAG IN BREDA: 3-1

Feyenoord heeft slechte zaken gedaan met het oog op plaatsing voor de Champions League play-offs. Tegen directe concurrent NAC werd in Breda verloren: 3-1. Feyenoord opende vroeg de score via Leroy Fer, maar nog voor rust keek de ploeg al tegen een achterstand aan. Na treffers was Kurt Elshot en Rogier Molhoek besliste Matthew Amoah na rust het duel. Timmer redde in de blessuretijd nog een strafschop van Amoah.
De start was er in Breda één om van te dromen. Net als een week eerder opende Feyenoord snel de score. Een hoofdrol was weggelegd voor Michael Mols, die een blind gegeven bal van Theo Lucius onder controle kreeg en afgaf op Fer. Het talent voelde Mols’ intenties feilloos aan en dook in het gat. Het bracht hem vrij voor doelman Jelle ten Rouwelaar. Koelbloedig rondde hij af in de verre hoek: 0-1.Er was nog een gelijkenis met de laatst gespeelde wedstrijd. Want ook dit keer hield Feyenoord de voorsprong niet vast. Aanvankelijk dreigde er geen gevaar. NAC had veel balbezit, maar van dreiging was amper sprake. Het eerste serieuze wapenfeit van Bredase makelij, na ruim een half uur, was wel direct doeltreffend. Elshot schoot in op een vol strafschopgebied. De bal was houdbaar, ware het niet dat het been van Kevin Hofland het schot nog van richting veranderde: 1-1.Feyenoord kreeg nog wel een goede kans voor rust via De Guzman die door Ten Rouwelaar werd geneutraliseerd. Maar verder was het pover in aanvallend opzicht. Datzelfde gold voor de thuisploeg, al ging NAC nog wel met de 2-1 aan de haal. Timmer redde eerst een van richting veranderd schot. In de herkansing was hij verslagen, maar Kevin Hofland redde met het hoofd op het schot van Ahmed Ammi. Maar ook daarmee was de aanval niet afgewimpeld. De kopbal van Rogier Molhoek op aangeven van Joonas Kolkka bracht NAC aan de leiding.


Na rust golfde het spel op en neer. Het was opmerkelijk dat het amper gepaard ging met kansen. Feyenoord was bij vlagen dreigend, maar voor er van een kans sprake was, lag er weer een NAC’er in de weg. Die strijdwijze kostte kracht bij de thuisploeg, wat ertoe leidde Feyenoord halverwege de tweede helft de druk meer en meer kon opvoeren.Maar net toen de gelijkmaker in de lucht hing, was het NAC dat gevaarlijk werd. Timmer trapte veel te kort uit, waardoor Tim de Cler de doorgebroken Amoah onreglementair moest afstoppen. De Cler mocht van geluk spreken dat Braamhaar hem slechts de gele kaart voorhield. De treffer was voorkomen, maar van afstel kwam geen uitstel. Een minuut later dook Amoah ongedekt op in het strafschopgebied en verzilverde hij de voorzet van Ammi: 3-1.Mols was in de slotfase nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar zag zijn poging naast gaan. Amoah was er dichtbij de score nog verder op te voeren, maar schoot centimeters naast. Hij kreeg nog een herkansing in de slotseconde, maar werd gevloerd door Van Bronckhorst. Amoah dacht met een strafschop er alsnog 4-1 van te maken, maar Timmer redde klemvast.NAC Breda – Feyenoord 3-1

Scoreverloop:
10’ 0-1 Fer
32’ 1-1 Elshot
40’ 2-1 Molhoek
72’ 3-1 Amoah

Geel: De Cler, Feher

Scheidsrechter: Braamhaar

Opstellingen
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga; Stam, De Graaf (60’ Feher), Molhoek; Ammi, Idabdelhay (60’ Amoah) en Kolkka (75’ Gilissen).
Feyenoord: Timmer; Lucius, Bahia, Hofland, De Cler; Landzaat (72’ Hofs), Van Bronckhorst, Fer (76’ Buijs); De Guzman (77’ Slory), Mols en Bruins.