JONG FEYENOORD VERSLAAT EXCELSIOR: 0-2

Jong Feyenoord heeft maandagavond met 0-2 gewonnen van achtervolger Excelsior. Op Woudestein scoorden Nicky Hofs, die zondag nog een kwartier speelde tegen NAC, en Georginio Wijnaldum voor het team van trainer Raymond Verheijen. Namens de selectie maakten ook Andwelé Slory, Serginho Greene, Sherif Ekramy en Chun-Soo Lee speelminuten.

Door de zege op de stadsgenoot kunnen de beloften van Feyenoord volgende week tegen Jong Roda JC kampioen worden van de Eerste Divisie B. Jong TOP Oss moet dan wel punten laten liggen bij laagvlieger Jong Helmond Sport, waar Feyenoord een week later tegen speelt.

Tegen Excelsior speelde Feyenoord in de eerste helft onrustig. Niet onlogisch gezien de samenstelling van het elftal. Met een aantal spelers van het eerste elftal die terugkomen van een blessure, een aantal beloften en spelers uit de A1 stond er een elftal dat op papier indruk maakte, maar elkaar op het veld niet altijd begreep. ‘Het oogde niet goed’, vond Verheijen, die af en toe op het puntje van zijn stoel zat bij chaotische situaties in het eigen strafschopgebied.

Na een rommelige eerste helft met veel balverlies van de kant van Feyenoord en de betere kansen voor de thuisploeg, werden in de rust nieuwe afspraken gemaakt om het spel beter op de kwaliteiten van de spelers af te stemmen.

Vanaf het startsignaal voor het tweede bedrijf zag het er direct beter uit bij Feyenoord. Via een goede opbouw werden de aanvallers snel ingespeeld, wat direct leidde tot kansen voor de bezoekers. ‘Het was wachten op een doelpunt’, omschreef de trainer die fase.

De invalbeurt van Luis Pedro zorgde voor een kentering in de wedstrijd. De flankaanvaller was ongrijpbaar voor de Excelsior-verdediging en zette enkele minuten na zijn entree, op aangeven van Jerson Anes Ribeiro, vanaf de achterlijn voor op Hofs. De middenvelder passeerde de doelman van de Kralingers, tot grote vreugde van zijn teamgenoten.

Excelsior kwam er vervolgens niet meer aan te pas. De ploeg had een uur stand gehouden, was enkele malen dichtbij een voorsprong geweest, maar moest zich na de 0-1 beperken tot verdedigen. Na 81 minuten werd het 0-2. Hofs werd via een steekpass vrijgespeeld, maar stuitte op de doelman van de tegenpartij. Wijnaldum was er snel bij om de rebound tot doelpunt te promoveren: 0-2.

Trainer Verheijen was na afloop te spreken over de prestatie van Hofs, die met een publiekswissel het veld verliet. ‘Hij heeft vooral in de tweede helft een uiterst positieve bijdrage geleverd.’ Ook over de andere eerste elftal-spelers liet Verheijen zijn licht schijnen. ‘Toen ik begon aan deze klus, hoorde ik in mijn omgeving mensen klagen dat eerste elftal-spelers vaak ongemotiveerd spelen in het beloften-elftal. Ik moet zeggen dat ik over de instelling van die jongens dit seizoen niets te klagen heb.’

Jong Excelsior - Jong Feyenoord: 0-2