Fanshop
Fanshop

FEYENOORD B1 PLAATST ZICH VOOR BEKERFINALE

De B1 van Feyenoord is doorgedrongen tot de finale van het bekertoernooi. SC Heerenveen kwam dinsdagavond met goede moed naar Rotterdam, had zelfs zes minuten een voorsprong maar moest de zege uiteindelijk toch aan de thuisploeg laten. Namens Feyenoord werd er gescoord door Shabir Isoufi (2), Rajiv van la Parra en Stefan de Vrij.
Trainer Cor Adriaanse had vooraf een goed gevoel over de wedstrijd tegen de Friezen. Zijn ploeg toonde de afgelopen weken vormbehoud en begon gemotiveerd aan de halve finale. Toch keek Feyenoord al na twee minuten tegen een achterstand aan. Heerenveen mocht een vrije trap nemen, keeper Robbert van der Post zag de bal hard in de bovenhoek verdwijnen: 0-1.

Feyenoord B1 stelde snel orde op zaken. Osama Rashid ging op eigen kracht ver door op de helft van Heerenveen en had oog voor de mee opgekomen Isoufi, die gemikt raak schoot: 1-1. Vanaf dat moment waren de verhoudingen bepaald. Feyenoord had vooral in de voorste linie enorm veel dreiging. De aanvallers benutten constant de ruimte achter de Friese verdediging.

Na 27 minuten kwam dat tot uiting in de score. Jordy Clasie had oog voor de wegsprintende Nayib Lagouireh, die na een goede loopactie Van la Parra in staat stelde Feyenoord op voorsprong te schieten: 2-1. Zes minuten later werd de maker van het tweede doelpunt naar de grond gehaald in het strafschopgebied. Ricky van Haaren ging achter de strafschop staan maar hij kreeg de bal niet langs de doelman.

Feyenoord wist op slag van rust toch nog verder afstand te nemen. Opnieuw was Lagouireh de aangever, de onvermoeibare Isoufi het eindstation: 3-1. In de tweede helft werd het veldoverwicht van de Rotterdammers alleen maar groter. Na een uur spelen maakte De Vrij, uit een corner van Rashid, 4-1, waardoor alle hoop voor Heerenveen vervlogen was.

De tegenstander in de bekerfinale komt voort uit het duel tussen Excelsior B1 en Twente/Heracles B1, die elkaar 12 april treffen.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; De Vrij, Bouwmeester, Eekman (69’ Kruithof), Martins Indi; Van Haaren, Clasie (69’ Castagnoies), Isoufi; Lagouireh, Van la Parra (74’ Wijmer), Rashid (63’ Karim)