Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD JUBILEUMTOERNOOI: NIET TE MISSEN VOETBALGALA

Op 1 en 3 augustus 2008 is De Kuip opnieuw het toneel voor Europees topvoetbal. Dan komen met Celtic, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund drie legendarische tegenstanders uit Feyenoords clubgeschiedenis naar Rotterdam voor het Jubileumtoernooi. Alle drie geïnviteerde teams hebben hun komst naar Feyenoords Jubileumtoernooi inmiddels bevestigd. De mogelijke affiches zijn op voorhand al betoverend en het Feyenoord Jubileumtoernooi belooft dan ook één van de absolute hoogtepunten te worden van de viering van het 100-jarig bestaan. Een voetbalgala dat u niet mag missen!
Drie keer won Feyenoord een Europa Cup, drie keer gebeurde dat na zinderende duels die slechts met een uiterste krachtsinspanning beslist konden worden. Vandaar dat Celtic, Spurs en Borussia best naar De Kuip willen komen voor een mogelijke revanche. De ontmoeting met Borussia Dortmund staat nog heel helder op het netvlies bij de meeste Feyenoordfans. Dankzij goals van Van Hooijdonk (2) en Tomasson versloeg Feyenoord de Duitse volksclub op 8 mei 2002 in een kolkende Kuip en wonnen de Rotterdammers de cup ‘die ze nooit meer konden winnen’. Een explosie van vreugde en emoties aan Rotterdamse zijde was het gevolg, terwijl de Duitse fans in diepe rouw werden gedompeld. De nederlaag liet een litteken achter dat Borussia begin augustus graag zal willen wegpoetsen.

Het Engelse Tottenham Hotspur, Feyenoords opponent in de UEFA Cupfinale van 1974, is hard op weg om de traditionele positie in de top van het Engelse voetbal te heroveren. Juande Ramos, bij Sevilla verantwoordelijk voor een nooit vertoonde dubbele UEFA Cupwinst, mag het door Martin Jol aangevangen karwei voltooien. De Spanjaard heeft daartoe een heus sterrenensemble tot zijn beschikking waarin Dimitar Berbatov, Robbie Keane, Steed Malbranque, Darren Bent, Didier Zokora en Ledley King de beroemdste namen zijn. Spektakel gegarandeerd zodoende als de Spurs naar de Kuip komen.

Ook Celtic Glasgow beschikt over een selectie vol sterren. Daaronder zijn naast een handvol Schotse internationals onder meer Jan Vennegoor of Hesselink, Shunsuke Nakamura en oud-Feyenoorder Evander Sno. De Schotse ploeg die op die fameuze 6e mei van 1970 in San Siro aan het kortste eind trok, is nog altijd een van de beste ploegen van Groot-Brittanië. Voornaamste troef en attractie van de ‘Hoops’ is evenwel het geweldige supporterslegioen dat de groen-witten overal ter wereld op een zeer positieve manier steunt. Het maakt Celtic tot een van de meest geliefde clubs van Europa en officieus eregast op Feyenoords Jubileumtoernooi.

Volgende maand zal meer bekend worden over het wedstrijdschema van het Feyenoord Jubileumtoernooi. Volg de berichtgeving op www.feyenoord.nl voor meer informatie over de kaartverkoop voor het Feyenoord Jubileumtoernooi.