Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

HOFLAND EN DE GUZMAN SPORTEN IN SOPHIA

Kevin Hofland en Jonathan de Guzman hebben woensdag hun medewerking verleend aan een uurtje sporten in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Dat was voor de kinderen in het ziekenhuis georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek. Hofland vermaakte de kinderen beneden in de hal, waar ze penalty konden schieten op kleine doeltjes, terwijl De Guzman verschillende afdelingen op ging om handtekeningen uit te delen en een praatje te maken met de kinderen.

Naast het voetballen met de Feyenoorders, konden de kinderen ook trampolinespringen met leden van het Nederlands team, deelnemen aan een rolstoelrace of voetbaltrucs leren van verschillende straatvoetballers. Aan het eind van het uur volgde een prijsuitreiking, waarbij niet alleen de winnaars maar ook de rest van de deelnemertjes een paar mooie prijzen kregen.



De middag maakte grote indruk op De Guzman. ‘Ik ben bij de kinderen geweest die niet in staat waren om beneden naar de hal te komen. Wij als voetballers kunnen een kind niet beter maken, maar wel heel blij. Dat is heel leuk om te doen. Ik zie het voor mezelf ook als een leermoment. Je staat er weer even bij stil dat niet iedereen het zo goed heeft als wij. De kinderen reageerden heel enthousiast, een jongentje wist bijna meer over Feyenoord dan ik.’