FC UTRECHT WINT TOPDUEL MET FEYENOORD B1: 1-0

Het is de B1 van Feyenoord vrijdag niet gelukt FC Utrecht de tweede plaats afhandig te maken. In een hoogstaande wedstrijd ging Feyenoord tot de bodem, maar vertrok het uit de Domstad met lege handen: 1-0. De thuisploeg maakte voor rust van grote afstand het enige doelpunt van de wedstrijd.
Vanwege blessureleed kon trainer Cor Adriaanse niet beschikken over een deel van zijn vaste groep. Met twee B2-spelers deed Feyenoord in de eerste helft niet onder tegen de concurrent uit Utrecht. Er was van beide kanten veel strijd, Utrecht toonde zich iets fanatieker dan Feyenoord. De eerste grote kans was na drie minuten voor de Rotterdammers, maar Rajiv van la Parra kon met een kopbal net niet tot scoren komen.

Na een half uur werd het 1-0 door een doelpunt dat niet had hoeven vallen. De Feyenoord-verdedigers liepen achteruit tijdens een Utrecht-aanval en vergaten in te schuiven. Vanaf dertig meter werd er een schot gelost op het doel van Robbert van der Post; de keeper kon de inzet niet keren.

In de tweede helft zette Feyenoord alles op alles en kreeg het diverse kansen op de gelijkmaker. Ricky van Haaren, Bruno Martins Indi, Shabir Isoufi, Luc Castaignos; allemaal probeerden ze het, maar de bal wilde er niet in.

‘Zonde, we hadden een punt verdiend’, vond Adriaanse, die zeer te spreken was over de bijdrage van de jongens die vandaag bij konden springen uit de B2. De volgende tegenstander is FC Twente/Heracles B1.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; De Vrij, Kruithof (68’ Erkelens), Eekman, Martins Indi; Van Haaren, Rashid, Isoufi; Lagouireh (41’ Castagnoies), Wijmer (78’ Castagnoies), Karim (60’ Jansen)