FEYENOORD A1 OPNIEUW MET 3-0 TE STERK VOOR HEERENVEEN

Met een enorm machtsvertoon heeft Feyenoord A1 zaterdag sc Heerenveen in Friesland verslagen: 0-3. In februari was de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel met dezelfde cijfers de winnaar in Rotterdam. Gescoord werd er deze keer door Luis Pedro (2) en Michael Janota.

Feyenoord speelde zaterdag een erg goede eerste helft. Het creëerde een tiental kansen maar deed zichzelf zwaar tekort door maar twee mogelijkheden te benutten. De eerste treffer kwam voort uit een doorkopbal van Hanne Hagary, die door Pedro binnen werd getikt: 0-1.

Vijf minuten voor rust werd het 0-2. Jordao Pattinama gaf Janota via een steekpass de kans om te scoren, de middenvelder koos de juiste hoek.

Zoals Van Gastel al verwachtte, nam Heerenveen vanaf de start van de tweede helft het doel onder vuur. De Rotterdammers hadden in die fase niet te klagen over geluk. Na een uur spelen greep de trainer in en paste zijn team aan in defensief opzicht. Die omzetting neutraliseerde de wedstrijd.

In de 84ste minuut toonde Pedro opnieuw zijn klasse. De aanvaller werd gelanceerde door Norichio Nieveld en haalde hard uit. Zijn inzet vloog via de binnenkant van de paal het doel in: 0-3.

Van Gastel had na afloop louter superlatieven voor het spel van zijn team. ’Mijn team toonde zich vandaag strijdbaar, het zag er erg indrukwekkend uit. Ik ben trots en tevreden over de prestatie van vandaag.’

Opstelling Feyenoord A1:
Lamprou; Barends, Pique, Nieveld, Nelom; Kobussen, Janota, Leerdam; Pedro (87’ Machek), Hagary, Pattinama (85’ Day)

FEYENOORD C2 OP TITELKOERS DOOR WINST BIJ FC UTRECHT

Feyenoord C2 heeft door een dik verdiende overwinning bij FC Utrecht alle kansen op het kampioenschap in de competitie in eigen hand gehouden. In een zeer regenachtige Domstad werd het op het kunstgrasveld van sportpark Zoudenbalch 1-3. Met nog twee wedstrijden te gaan blijft de voorsprong op concurrent Ajax drie punten.

De jonge Rotterdammers zaten van meet af aan lekker in de wedstrijd, waarbij er lustig op los werd gecombineerd. Het middenveld werd al snel veroverd onder leiding van Joey Sleegers die uit zou groeien tot de beste man van het veld. Achterin werden nauwelijks kansen weggegeven, waar het centrale gelegenheidsduo Lucas Woudenberg en Wessel Dammers (D1) heer en meester waren. Al vroeg in de wedstrijd werd FC Utrecht keeper Dominique Berendse twee maal onder vuur genomen. Allereerst belandde een vrije trap van Tony de Vilhena op de lat en niet veel later spatte een kanonskogel van de goed spelende Kevin Gomez Nieto op de kruising uiteen. Het eerste Feyenoord doelpunt was dan ook verdiend toen Sleegers in de 21e minuut op een steekbal van de hardwerkende Joep Breimer kon binnentikken.

De rust werd door trainer Gaston Taument gebruikt om D1 speler Brandon Robinson in te brengen. Robinson voelde zich al direct thuis op dit niveau. Dit liet hij overduidelijk blijken door zowel de 0-2 als de 0-3 voor te bereiden. Sleegers en Van Wingerden maakten dankbaar gebruik van de geboden kansen. Dat FC Utrecht kort daarop nog tegen scoorde kon de pret niet drukken.

Na afloop van de wedstrijd was trainer Gaston Taument dik tevreden met de uitslag en het vertoonde spel: ´We speelden vandaag één van onze betere wedstrijden in het seizoen. Hoewel we vandaag wederom geen gebruik konden maken van voor ons bepalende spelers was het fantastisch om te zien hoe de jongens de strijd aangingen en daarbij ook nog eens goed bleven voetballen. Met nog twee wedstrijden te gaan mogen we de titel nu niet meer uit handen geven.`

Volgende week zaterdag is de C2 vrij en over twee weken staat dan de topper tegen Ajax op het programma. Om 11:30 uur wordt er dan afgetrapt op Varkenoord.

FC Utrecht –Feyenoord C2
Scoreverloop: 21e min. 0-1 Sleegers, 41e min. 0-2 Sleegers, 55e min. 0-3 Van Wingerden, 57e min. 1-3

Opstelling Feyenoord C2: Mitchel Snoek, Sven van Beek, Wessel Dammers, Lucas Woudenberg, Pieter Hofman, Kevin Dercks, Remco van Wingerden, Kevin Gomez Nieto (54e min. Mike van de Ruit), Joey Sleegers, Joep Breimer (35e min. Brandon Robinson), Tony Trindade de Vilhena