Fanshop
Fanshop

MOULIJN EN VLAAR VERZORGEN OPENING ‘FEYENOORD 100 JAAR’

Coen Moulijn en Ron Vlaar hebben zaterdagmiddag officieel het startschot gegeven voor de jubileumtentoonstelling Feyenoord 100 Jaar in het Rotterdamse Schielandshuis. De twee Feyenoorders schoten symbolisch een bal door een poster en verzorgden daarmee het officiële gedeelte van de druk bezochte opening, waar namens Feyenoord onder meer ook commercieel directeur Chris Woerts aanwezig was. Oud-spits Peter Houtman sprak de aanwezigen vervolgens via een film toe, waarbij hij in eigen woorden zijn liefde voor Feyenoord uitte.

In de tentoonstelling staat de rijke historie van Feyenoord centraal. De ontwikkeling van jongensclub tot voetbalbolwerk wat het nu is, wordt in de tentoonstelling weergegeven. Daarbij is bij het samenstellen bijzonder veel aandacht besteedt aan interactiviteit, echte Feyenoord-sfeer en bijzondere objecten.De interactiviteit komt onder meer naar voren bij een deel van de tentoonstelling op de tweede verdieping. Daar kan met een druk op de knop op een rond scherm een film gestart worden over heden en verleden van de club. Hier zijn het ontstaan, de groei en de successen van Feyenioord te bekijken. Natuurlijk is er in de tentoonstelling ook plaats voor bijvoorbeeld de Europa Cups die Feyenoord won. Deze werden speciaal voor ‘Feyenoord 100 Jaar’ door het Home of History uitgeleend aan het Schielandshuis.Verder is er speciale aandacht voor attributen die door supporters werd aangeleverd. Hierdoor zijn er vitrines vol memorabilia te bekijken, zoals wedstrijdshirts, elftalfoto’s en zelfs een stukje gras van de wereldbekerwedstrijd tegen Estudiantes uit 1970. Een andere bijzonderheid van de tentoonstelling is dat van alle spelers die ooit in het eerste elftal van Feyenoord speelden een portret te bekijken is.

De tentoonstelling ‘Feyenoord 100 jaar’ in het Schielandshuis loopt tot 19 oktober van dit jaar. Houders van een gouden jubileumkaart of (gouden) seizoenkaart ontvangen € 2,- korting op de toegangsprijs van € 3,-. Zij betalen slechts € 1,- voor een bezoek aan de tentoonstelling.