Fanshop
Fanshop

SOLIDE ZEGE IN DE KUIP: 3-1

Met nog twee wedstrijden te gaan mag Feyenoord blijven hopen op een plaats in de Champions League play-offs. In De Kuip werd FC Utrecht zondag kansloos gelaten: 3-1. Feyenoord liep via Luigi Bruins, Denny Landzaat en Nuri Sahin soeverein uit naar een 3-0 voorsprong. Robin Nelisse scoorde een kwartier voor tijd tegen. Giovanni van Bronckhorst kreeg zijn zevende gele kaart van het seizoen en is geschorst voor het duel met Willem II. In verband met het overlijden van KNVB-bondsvoorzitter Jeu Sprengers werd voorafgaand aan het duel één minuut stilte gehouden.
De prestaties waren de laatste weken ronduit teleurstellend, maar voetballend was het zo slecht nog niet wat Feyenoord tegen Sparta en NAC Breda op de mat legde. Ondanks de tegenslag hield Feyenoord de lijn vast tegen FC Utrecht, wat ditmaal wel werd beloond.Tot het moment dat Bruins na ruim een half uur de 1-0 maakte, was de thuisploeg twee keer dreigend geweest. Sahin presteerde het om na een kwartier totaal ongedekt meters naast te koppen op aangeven van Jonathan de Guzman. Acht minuten later was het opnieuw de kersverse jeugdinternational die voorgaf, maar op een meter van de doellijn kon Van Bronckhorst de bal niet achter Wesley de Ruiter frommelen.

FC Utrecht stelde er, op een schotje van Nelisse na, weinig tegenover. Dat Bruins de score opende was daarom terecht. De talentvolle middenvelder mocht de defensie overigens wel dankbaar zijn. Zowel Francis Dickoh als De Ruiter keken passief toe toen hij besloot te schieten. Het resultaat was een doeltreffend diagonaal schot: 1-0.Feyenoord zette door en verdubbelde kort erna de marge. De Utrechtse defensie werkte na 37 minuten een hoekschop uit de doelmond. Dat leek afdoende, ware het niet dat Landzaat de bal van buiten het strafschopgebied verwoestend op de volley nam. Zijn poging verdween net onder de lat schitterend in het doel: 2-0.Op slag van rust kon Sahin er nog 3-0 van maken, maar De Ruiter voorkwam dat de tweede helft op voorhand een formaliteit was.Het was slechts uitstel, want tien minuten na rust was Feyenoord-FC Utrecht daadwerkelijk een formaliteit geworden. Dat was op het moment dat Feyenoord er 3-0 van maakte.Een hoofdrol bij die treffer was weggelegd voor De Guzman, die zich op fenomenale wijze een weg door de defensie knokte. Zijn voorzet was van vergelijkbare kwaliteit, wat tot gevolg had dat Sahin de bal alleen nog maar met het hoofd hoefde te schampen om binnen te werken.

FC Utrecht had niks te vertellen in De Kuip, maar een kwartier voor tijd mocht de ploeg van Willem van Hanegem toch nog hopen op een slotoffensief. Dat was aan geluk te danken. Leroy George schoot in op een vol strafschopgebied. De bal kwam fortuinlijk voor de voeten van Robin Nelisse, die wel raad wist met het buitenkansje: 3-1. Maar ondanks die tegenvaller kwam de zege voor Feyenoord geen moment meer in gevaar.

Feyenoord – FC Utrecht 3-1

Scoreverloop
32’ Bruins 1-0
37’ Landzaat 2-0
55’ Sahin 3-0
74’ Nelisse 3-1

Geel: Van Bronckhorst, Bahia, Van der Gun, Cornelisse

Scheidsrechter: Luinge

Feyenoord: Timmer; Lucius, Bahia, Hofland (46’ Greene), De Cler; Landzaat, Van Bronckhorst, Sahin (78’ Hofs); De Guzman, Mols en Bruins (70’ Slory).
FC Utrecht: De Ruiter; Cornelisse, Van der Kooy, Dickoh, Pieters (46’ Kuipers); George, Van der Gun, Schaken, Van Dijk; Nelisse en Loval (70’ Kopteff).