Fanshop
Fanshop

RENTREE VINCKEN BIJ TEGENVALLEND JONG FEYENOORD

Met een dramatische voorbereiding, een slechte wedstrijdinstelling en een slotfase met samengeknepen billen, zag Raymond Verheijen toch winstpunten bij de puntendeling met Jong Roda JC (1-1, doelpunt Pattinama). De trainer mocht vier spelers verwelkomen die er enkele maanden naast hadden gestaan met blessures.

Tim Vincken, Timon van Leeuwen, Michel Poldervaart en Tobias Waisapij. Spelers met een verschillend verhaal, die dinsdagavond na maanden van blessureleed weer hun opwachting mochten maken in het Feyenoordshirt.

De voorbereiding op het treffen met de Limburgers was, op zijn zachtst gezegd, niet ideaal. Een viertal spelers kwam veel te laat aan op Varkenoord, vanwege een lange file op de snelweg. De ‘speeltuin’ die volgde in de kleedkamer, was voor de trainer onbegrijpelijk. ’In deze situatie bleek dat veel spelers op zo’n moment nog niet goed de concentratie vast kunnen houden om een topprestatie te leveren’, vond Verheijen.

Roda kwam tegen Feyenoord na negen minuten op voorsprong. Na een opeenstapeling van fouten van de thuisploeg werd Roda geen strobreed in de weggelegd om de score te openen: 0-1. Na een half uur herstelden de Rotterdammers zich enigszins, vooral Tim Vincken liet zien over de juiste mentaliteit te beschikken.

Na 41 minuten maakte Pattinama de 1-1, na een voorbereidende actie van Michael The. Het doelpunt, een gekrulde bal van dertig meter afstand over de keeper heen, bleek het hoogtepunt van de wedstrijd. Op voetbaltechnisch vlak tenminste, want in de tweede helft was er ook plaats voor sentiment.

Drie beloften die lange tijd niet in actie konden komen, maakten na vele uren in het krachthonk eindelijk weer hun opwachting in een wedstrijd. ’Normaal gesproken is er voor de terugkeer van zoveel spelers geen ruimte, maar met een voorsprong van twaalf punten op de nummer 2 kun je dit permitteren. Deze wedstrijd was ondergeschikt aan het revalidatieproces van een paar belangrijke voetballers’, verklaarde de coach zijn keuzes.

In de slotfase leek Roda er nog vandoor te gaan met de volle winst. Tot tweemaal toe doemde de tegenstander op voor keeper Erwin Mulder, beide keren lag de jeugdinternational in de weg. Om het gelijkspel kon Verheijen niet treuren. ‘We hadden volgende week toch moeten winnen in Helmond om kampioen te worden. Ik heb deze keer gelukkig eens een aantal A-junioren kunnen sparen, die zitten ook nog vol in de kampioensrace.’

Jong Feyenoord - Roda JC: 1-1
9’ 0-1
41’ 1-1 Pattinama

Opstelling Jong Feyenoord:
Mulder; Davids, Özçelik, Anes Ribeiro, Lensky; Wijnaldum, Fer, Wattamaleo; Vincken (46’ Poldervaart, 75’ Waisapy), Pattinama (60’ Van Leeuwen), The