Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

BLAMAGE IN TILBURG: 3-1

Met nog één competitieronde te gaan is plaatsing voor de Champions League play-offs ver weg voor Feyenoord. In de voorlaatste wedstrijd werd een dramatische eerste helft tegen Willem II de ploeg van Bert van Marwijk fataal. De 3-0 ruststand bleek na rust onoverbrugbaar, al deed André Bahia een kwartier voor tijd nog wel iets terug in Tilburg: 3-1. Omdat ook Heerenveen verloor en FC Twente gelijkspeelde, mag Feyenoord blijven hopen op een klassering in de top vijf. Kevin Hofland verving de geschorste Giovanni van Bronckhorst als aanvoerder.

De wet van Murphy deed in de eerste helft voor Feyenoord opgeld. Alles wat mis kon gaan, ging ook mis. Dat was geheel in de lijn van de dagen voorafgaand aan de wedstrijd, toen Bert van Marwijk zich met de ene na de andere geblesseerde routinier geconfronteerd zag. Gevolg was dat de trainer het met minder ervaring moest doen. En dat brak Feyenoord ongenadig hard op in de eerste helft.Sherif Ekramy stond daar ongewenst symbool voor. De keeper verving Henk Timmer en deed dat op een manier die hij in zijn ergste nachtmerrie niet had kunnen beleven. Ekramy ging bij zijn eerste acties twee keer pijnlijk in de fout. Nog erger voor hem was dat beide fouten werden afgestraft door Frank Demouge.
Na zeven minuten probeerde Ekramy de bal uit de lucht te plukken. In plaats daarvan greep hij mis. Demouge was attent en schoot in het dak van het lege doel. Ekramy hoopte nog op hulp van scheidsrechter Van Egmond, maar staakte zijn pogingen al snel toen hij er de zinloosheid van inzag.Na negentien minuten werd een verkeerde inschatting hem opnieuw noodlottig. Dit keer timede hij ongelukkig bij de voorzet van Mohamed Messoudi. Demouge kwam eerder bij de bal en hielp zijn ploeg met een doeltreffende kopbal in een zetel.

Feyenoord herpakte zich, maar blijkbaar was de ploeg geen enkele vorm van geluk gegund. Doelpogingen waren er in het daaropvolgende kwartier in overvloed, maar Kenneth Vermeer werd niet gepasseerd. Zo keerde de keeper pogingen van Nuri Sahin, Leroy Fer (2x), Luigi Bruins, Kevin Hofland en zag hij de vrije trap van Jonathan de Guzman centimeters naast zeilen.In een wedstrijd waarin ongelukkige momenten zich in hoog tempo opstapelden, voelde het bijna als logisch dat meer averij de Rotterdammers niet bespaard bleef. Dat gebeurde dan ook niet. Na 36 minuten stapte Theo Lucius verkeerd in bij een dieptepass, wat Said Boutahar een vrije doorgang opleverde richting het doel van Ekramy. Koelbloedig schoot de ex-Feyenoorder via de binnenkant van de paal raak: 3-0.

Gedragen door het enthousiaste thuispubliek en geruggensteund door die ondenkbaar geachte tussenstand startte Willem II met groot zelfvertrouwen aan de tweede helft. Feyenoord toonde zich strijdbaar, maar frustratie kwam steeds zichtbaarder aan de oppervlakte toen de treffer uitbleef. In plaats daarvan waren het de Tilburgers die gevaarlijk werden met snelle uitbraken. Messoudi verzuimde de score nog verder op te voeren.

Feyenoord mocht nog iets van hoop koesteren, toen Bahia een kwartier voor tijd ongedekt mocht aanleggen. Met een diagonaal schot maakte hij er 3-1 van. Maar het was te laat om nog een echt slotoffensief te ontketenen. Hofland kopte nog op het dak van het doel. Verder kwam het leeggestreden Feyenoord niet.

Willem II – Feyenoord 3-1
Scoreverloop:
7’ 1-0 Demouge
19’ 2-0 Demouge
36’ 3-0 Boutahar
74’ 3-1 Bahia

Geel: Bruins, Hofs, Hofland
Scheidsrechter: Van Egmond

Opstellingen
Willem II:
Vermeer; Janse (66’ Hill), Bælum (66’ Poepon), Swinkels, Van der Struijk; Messoudi, Mathijssen, Akgün, Gregoire (79’ Douglas); Demouge en Boutahar.
Feyenoord: Ekramy; Buijs, Hofland, Bahia, De Cler; Fer, Lucius, Sahin (56’ Hofs); De Guzman, Mols en Bruins.