JONG FEYENOORD KOMT TE KORT TEGEN JONG HELMOND SPORT: 1-1

Jong Feyenoord heeft maandag verzuimd om de strijd om de titel definitief in haar voordeel te beslechten. Tegen hekkensluiter Jong Helmond Sport kwam de ploeg van Raymond Verheijen niet verder dan 1-1. De thuisploeg was voor rust de bovenliggende partij en zag dat beloond worden door de openingstreffer halverwege de eerste helft. Feyenoord kende een sterke slotfase van de wedstrijd, maar kwam niet verder dan een doelpunt van Georginio Wijnaldum. Omdat Top Oss maandag niet in actie kwam, is de strijd om het kampioenschap nog niet definitief beslist.
Het leek erop alsof Jong Feyenoord iets te veel doordrongen was van het belang van het duel met de hekkensluiter van de competitie, want de Rotterdamse beloften begonnen nerveus aan de wedstrijd. Er zat weinig lijn in het spel, ballen werden knullig verspeeld en een goed opgebouwde aanval was gaandeweg de eerste helft nauwelijks te herkennen.

Het was daarom niet verwonderlijk dat het meeste gevaar van Feyenoord uit vrije trappen van afstand moest komen. Viermaal voor rust ging Jerson Anes Ribeiro achter de bal staan, maar zonder succes. De spaarzame overige mogelijkheden in de eerste helft waren veelal het gevolg van individuele acties. Zo werd Michael Thé na ruim twintig minuten spelen knap in de diepte gestuurd door Georginio Wijnaldum, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp.

Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Nadat De Jong van dichtbij uit de draai tevergeefs had ingeschoten, kreeg Helmond Sport nog in dezelfde minuut een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Verdediger Suart ging achter de bal staan en krulde de bal in een keer achter doelman Eric Cummins: 1-0.

Het betekende een domper voor de bezoekers, die vastbesloten waren om bij de hekkensluiter het kampioenschap veilig te stellen. Maar pas op slag van rust werd daadwerkelijk iets duidelijk van de goede bedoelingen van Feyenoord. Na een van de eerste goed uitgespeelde aanvallen werd Wijnaldum met een hoge bal aangespeeld in het strafschopgebied. De middenvelder kopte hard in, maar zag zijn inzet knap gered worden door de Helmondse doelman. Een kwartier eerder had het Wijnaldum ook al aan geluk ontbeerd, toen een corner toevalligerwijs op zijn voet belandde, maar over de deklat verdween.

De tweede helft begon Feyenoord al niet veel beter dan de eerste, ondanks dat trainer Raymond Verheijen twee wissels in zijn elftal doorvoerde. De passing bleef slordig en het spel veel te gehaast. Helmond Sport kon daardoor rustig achterover leunen en wachten op de counter.

Verheijen kon daardoor niet anders dan nog een extra aanvaller inbrengen en dat sorteerde het gewenste resultaat. Nadat Anes Ribeiro twintig minuten voor tijd van dichtbij op de keeper stuitte, vond Feyenoord ruim vijf minuten later wel de gewenste gelijkmaker. Ribeiro zette de bal vanaf de achterlijn voor, waarna Wijnaldum de bal vanaf de strafschopstip hard binnen kon schieten: 1-1.

De doelpuntenmaker had tien minuten voor tijd ook de winnende op zijn schoen. Na een knappe actie kwam hij een op een met doelman Strijbosch, maar verzuimde vervolgens een hoek te kiezen. Nog in dezelfde minuut kreeg Wijnaldum wederom een opgelegde kans, maar ditmaal miste zijn kopbal van dichtbij kracht.

In de slotfase was het Feyenoord dat volledig de dienst uitmaakte. Anes Ribeiro kwam met een vrije trap van twintig meter nog het dichtst bij de verlossende treffer, maar zijn late krachtsinspanning bleek niet genoeg om het kampioenschap maandag al binnen te slepen.

Jong Helmond Sport – Jong Feyenoord 1-1