Fanshop
Fanshop

HARDE AANPAK ZWARTHANDEL BEKERFINALE

Feyenoord zal in samenwerking met verschillende andere partijen hard optreden tegen zwarthandel rond de kaartverkoop voor de bekerfinale op zondag 27 april aanstaande. De club en haar partners zullen zich daarbij niet alleen richten op de zwartverkoop op de wedstrijddag zelf, maar ook op de verkoop die nu reeds gaande is via sites als Marktplaats.nl.
Alle kaarten die via Feyenoord gekocht worden staan op naam. Indien Feyenoord een kaart in handen heeft is het vrij eenvoudig te traceren wie de oorspronkelijke koper is geweest.

Zaterdag 5 april startte de verkoop voor Diamond- en Goldcardhouders van Feyenoord. Feyenoord heeft geconstateerd dat kaarten die zaterdag verkocht zijn nu reeds tegen woekerprijzen worden aangeboden. De club heeft verschillende mensen gevraagd om kaarten via Marktplaats en aanverwante websites op te kopen teneinde de oorspronkelijke eigenaar van de kaarten op te kunnen sporen. Tegen mensen die hun kaart tegen woekerprijzen te koop aanbieden zal de club gepaste maatregelen nemen. Zo wordt de seizoenkaart met onmiddellijke ingang geblokkeerd, vervallen alle uitkaartrechten voor dit en het volgende seizoen en geeft de kaart die op de zwarte markt is aangeboden geen toegang tot het stadion. Een brief waarin het voornoemde wordt gemeld valt reeds deze week bij een aantal Diamond- en Goldcardhouders in de bus.

De aanpak van de zwarthandel zal zich niet alleen richten tegen de mensen die met voorrang een kaart hebben gekocht. De club zal tevens optreden tegen mensen, bedrijven of instellingen die kaarten vanuit het Feyenoord-contingent op de zwarte markt brengen. Onder het Feyenoord-contingent wordt verstaan: die kaarten die aan Feyenoord zijn toegewezen, de vakken Q, QQ, R, RR, S, T, TT, U, UU, O, OO, P, PP en X. Kaarten waarvan bekend dat ze via het zwarte circuit verkregen zijn worden bovendien geblokkeerd en geven op de wedstrijddag geen toegang tot het stadion.

Wanneer Feyenoord constateert dat kaarten die via andere kanalen (KNVB, Roda JC) in het zwarte circuit terecht zijn gekomen zal de club met KNVB en Roda JC in overleg treden om ook tegen de kopers van deze kaarten maatregelen te nemen.
De aanpak van zwarthandel zal zich niet alleen richten op de verkoop via internet. Ook bij de laatste competitiethuiswedstrijd tegen Roda JC en op de dag van de finale zelf zal tegen zwarthandel opgetreden worden.