FEYENOORD B1 EN C1 OVERKLASSEN TEGENSTANDERS

Voor zowel de B1 als de C1 van Feyenoord stond dinsdagavond een inhaalduel gepland. De C’tjes pakten uit met een 0-7 zege bij VVV, de B-junioren dicteerden de wedstrijd tegen ADO Den Haag: 4-0. Namens Feyenoord B1 wisten Rajiv van la Parra, Ricky van Haaren, Stefan de Vrij en Shabir Isoufi het net te vinden.

B-JUNIOREN GEEN MOMENT IN DE PROBLEMEN

Achter kampioen Ajax moeten Feyenoord B1, FC Utrecht B1 en PSV B1 uitmaken wie er dit seizoen als tweede eindigt. In die strijd deden de Rotterdammers dinsdagavond goede zaken. Op eigen veld toonde de ploeg voldoende strijdkracht om de tegenstander uit Den Haag ver van het doel weg te houden.

Na 24 minuten voetballen was de voorbereiding op de eerste treffer misschien nog wel mooier dan het doelpunt zelf. Isoufi zocht en vond de combinatie met spits Luc Castaignos. De middenvelder bediende van la Parra vervolgens op maat; de aanvaller drukte bij de tweede paal succesvol af: 1-0.

Twee minuten later toonde Van Haaren een fraai staaltje voetbalintelligentie. De middenvelder mocht een vrije trap nemen en de keeper van Den Haag zette zijn muur op de juiste plaats. Omdat de Feyenoorder direct mocht schieten, benutte hij dit buitenkansje en verraste de verbouwereerde keeper: 2-0.

De tweede helft was een kopie van het eerste bedrijf. ADO werd met de rug tegen de muur gezet en zag De Vrij na 53 minuten de 3-0 binnen koppen. Isoufi verzorgde de laatste treffer na een voorzet op maat van Jerson Cabral. Zaterdag gaat Feyenoord op bezoek bij RKC Waalwijk.

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Eekman (71’ Jansen), Kruithof, Martins Indi; Van Haaren (61’ N. Velder), Clasie, Isoufi; Van la Parra (67’ Karim), Castagnoies (71’ Van den Engel), Cabral

ZEVENKLAPPER VOOR FEYENOORD C1

Met een 0-7 zege bij VVV heeft de C1 van Feyenoord zich weer aan de kop van de ranglijst genesteld. PSV, dat een iets beter doelsaldo heeft, kan komend weekend met een zege op dezelfde tegenstander weer op gelijke hoogte komen. Samen met Willem II C1 maken de ploegen uit wie er dit seizoen kampioen gaat worden bij de C-junioren.

VVV-Feyenoord werd dinsdag nooit een wedstrijd. Matthew Steenvoorden was na vier minuten spelen de eerste speler die een doelpunt op zijn naam zette. Geraldo Alberto Antonio zorgde voor Feyenoords tweede na voorbereidend werk van Kay Blokbland. Nog voor rust maakte Geraldo er 0-3 van uit een rommelige situatie voor het doel van de ploeg uit Venlo.

Door treffers van Brian van der Laan, Anass Achahbar en Elvis Manu (2) werd het in de tweede helft nog veel erger voor de thuisploeg. Vooral het laatste doelpunt oogstte bewondering. B2-keeper Ruben Verhagen trapte ver uit, Achahbar verlengde met het hoofd en Manu tikte binnen nadat hij twee tegenstanders te slim af was geweest.

’Veel enthousiasme, vol combinatiespel en het gunnen van succes aan je medespelers’, waren volgens trainer Jeffrey Oost de ingrediënten voor de monsterscore. Zijn team is zaterdag vrij en ontmoet 26 april Spartaan'20 C1.