Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

FEYENOORD-RODA JC IN TEKEN VAN SOPHIA

Behalve de grote sportieve belangen dient Feyenoord-Roda JC aanstaande zondag nog een ander doel. Rondom de laatste competitiewedstrijd wordt de jaarlijkse Sophiadag georganiseerd. Net als bij de vorige vier edities zal er voorafgaand aan de wedstrijd een collecte worden gehouden door vrijwilligers van het Sophia en de Feyenoord Supportersvereniging.
De opbrengst zal na afloop van het duel bekend worden gemaakt. Het volledige bedrag wordt door het ziekenhuis aangewend om nieuw speelgoed aan te schaffen. Voor de kinderen zelf zal de dag een groot feest worden. Honderden patientjes uit het kinderziekenhuis zullen de wedstrijd vanaf het speciaal gereserveerde Vak G volgen. Kinderen die niet in staat zijn de wedstrijd vanaf dat vak te bekijken, worden met hun begeleiders door diverse unithouders in de businessunits ontvangen. Op het veld komt de Sophiadag ook tot uiting. De wedstrijd- en referee escortes en de vlaggenkinderen zijn van het Sophia afkomstig.
 
Aangezien het alweer de vijfde keer is dat de Sophiadag wordt georganiseerd en Feyenoord het honderdjarig bestaan viert, zal er speciaal voor die gelegenheid in het najaar een Meet&Greet voor de kinderen in het Sophia kinderziekenhuis worden georganiseerd.
 
Feyenoord en het Erasmus MC Sophia zijn in 2003 een samenwerking aangegaan. Sinds die tijd bezoekt de selectie van Feyenoord jaarlijks het ziekenhuis en werken spelers in december persoonlijk mee aan de actie ‘Lichtjes voor Sophia’. Ook alle thuiswedstrijden van Feyenoord zijn live te zien in het ziekenhuis.