A1 WINT VAN PSV EN PAKT KOPPOSITIE

Feyenoord A1 heeft de koppositie in de eredivisie voor A-junioren overgenomen van AZ A1. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel won donderdag thuis met 1-0 van de leeftijdsgenoten van PSV en gaat daardoor op de ranglijst voorbij aan de ploeg uit Alkmaar.AZ heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. ‘Maar’, zei Van Gastel, ‘de druk ligt nu bij hen.’
Feyenoord kwam op Varkenoord al na twee minuten spelen op voorsprong, via een vrije trap van Glenn Kobussen. De Rotterdammers bleven daarna de ploeg die voor het meeste gevaar zorgde en dit leek zich nog voor rust uit te betalen via nog een treffer. De grensrechter vlagde echter onterecht voor buitenspel en de scheidsrechter volgde dit advies op. ‘Maar na de wedstrijd heeft hij toegegeven dat hij fout zat’, zei Van Gastel. ‘Dat vond ik klasse.’

Toch had dit moment grote invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. In plaats van een comfortabele voorsprong, bleef het verschil tussen Feyenoord en PSV de rest van de wedstrijd slechts één treffer. De Rotterdammers had weliswaar constant de druk op het doel van de bezoekers, maar ook PSV kwam er enkele malen gevaarlijk uit. Op momenten begonnen we enigszins te wankelen, zei de trainer.

Van Gastel was daardoor alles behalve tevreden in de rust en dit maakte hij zijn ploeg in duidelijke bewoordingen kenbaar. Het resulteerde erin dat Feyenoord de tweede helft niets meer weggaf en met veel kracht en strijd de wedstrijd uitspeelde. ‘We hebben niet groots gevoetbald, maar zeker in de tweede helft hebben we in een erg hoog tempo gespeeld, waardoor PSV het niet meer bij kon benen. Bij hen vielen diverse jongens uit met fysieke problemen, dat zegt wel genoeg denk ik.’

Feyenoord A1 heeft nog twee wedstrijden te spelen in de competitie, tegen achtereenvolgens Omniworld en Willem II. De eerste van die twee duels staat voor zaterdag 26 april op het programma.

Opstelling Feyenoord A1:
Darley: Nelom, Nieveld, Pique, Barends: Leerdam, Kobussen, Janotta; Pedro, Hagary en Pattinama (90? Day)