FEYENOORD B1 WINT NIPT VAN RKC

Feyenoord B1 heeft zijn voorlaatste wedstrijd van de competitie met 2-1 gewonnen van RKC Waalwijk. Shabir Isoufi maakte in de 26e minuut gelijk, nadat RKC Waalwijk twee minuten eerder op voorspong was gekomen. Ondanks vele kansen moest trainer Cor Adriaanse tot twee minuten voor tijd wachten op de winnende treffer. Luc Castaignos scoorde op aangeven van Nygel Velder. Voor de A1 en C1 van Feyenoord stonden dit weekend geen competitiewedstrijden op het programma.
De 1-1 kwam tot stand na een goede diepe bal van Jordy Clasie. Isoufi rondde beheerst af. Bij de tweede treffer werd Velder weggestuurd door Ricky van Haaren. Velder zette voor, waarna Castaignos de wedstrijd besliste.

‘Het enige verwijt dat ik de ploeg kan maken, is dat we niet meer doelpunten gemaakt hebben’, zei Adriaanse na afloop. Vooral in de tweede helft overliep Feyenoord de degradant in Waalwijk. Zeker zes keer kwam een Feyenoorder oog in oog te staan met de Waalwijkse doelman. Deze kansen leverden echter geen doelpunten op.

Voor de B1 stond er weinig meer op het spel. Na drie kampioenschappen op rij moeten de Rotterdammers de titel dit jaar aan Ajax laten. De Amsterdammers zijn aanstaande zaterdag om 11.00 uur op Varkenoord de tegenstander tijdens het laatste competitieduel.

Door de overwinning in Waalwijk lijkt Feyenoord zeker van de tweede plaats. Met nog een wedstrijd te gaan bedraagt de voorsprong op nummer drie FC Utrecht vijf punten. De domstedelingen gaan morgen op bezoek bij Ajax. Bij puntenverlies van de Utrechters is de tweede plaats voor Feyenoord een feit.

‘We willen altijd het hoogste halen’, vertelde Adriaanse. ‘Met deze nieuwe groep ben ik echter niet ontevreden met de tweede plaats. In de eerste plaats gaat het om de ontwikkeling van de spelers. Als ik ze zie voetballen, dan kan ik daar alleen maar tevreden over zijn.’

Na volgende week is het seizoen niet ten einde voor de B1. Feyenoord speelt nog de bekerfinale tegen stadsgenoot Excelsior. Adriaanse: ‘Als we die wedstrijd winnen spelen we ook nog voor de Super Cup tegen Ajax. We kunnen dus nog twee prijzen pakken.’

Opstelling Feyenoord B1:
Konijnenburg; De Vrij, Kruithof, Eekman, Martins Indi; Van Haaren, Clasie, Isoufi; Van la Parra (57. N. Velder), Castaignos, Cabral (57. Rashid)

C2

Feyenoord C2 deceptie tegen Ajax

Feyenoord C2 is er zaterdag niet in geslaagd om uitgerekend tegen concurrent Ajax het kampioenschap te behalen. Op Varkenoord leed het een ontluisterende 2-5 nederlaag tegen de Amsterdammers. Met nog één wedstrijd te gaan in de competitie delen Ajax en Feyenoord beiden nu de eerste plaats.

Het begon zo mooi voor de mannen van Gaston Taument want voordat het talrijk opgekomen publiek goed en wel plaats had genomen stond de 1-0 al op het scorebord. Kyle Ebecillo werd op links weggestuurd door Anass Achahbar, sprintte zijn directe bewaker eruit en gaf de keeper met een beheerst schot het nakijken. Ajax bleek allerminst onder de indruk door deze vroege treffer en nam allengs het initiatief. Keeper Ruben Verhagen moest in die beginfase enkele goede reddingen verrichten om een gelijkmaker te voorkomen. Feyenoord kon geen vuist maken en de verdediging stond zwaar onder druk. De Rotterdammers konden slechts bij zeer spaarzame uitvallen gevaarlijk worden. Het was dan ook geheel tegen de verhouding in dat na 20 minuten spelen Joey Sleegers met een prachtig schot de 2-0 op zijn naam bracht na goed voorbereidend werk van Kevin Dercks.

Wie zou denken dat dit enige rust bij de Varkenoorders teweeg zou brengen kwam bedrogen uit. Ajax bleef domineren en een tegendoelpunt kon dan ook niet uitblijven. Vijf minuten na de comfortabele 2-0 scoorde Ajax tegen en één minuut voor rust zelfs de gelijkmaker toen er door de verdediging niet goed werd gereageerd bij een vrije trap.

De eerste vijf minuten na de rust waren voor de Rotterdammers. Allereerst pegelde Joep Breimer op de kruising en even later werd een voorzet van Tony de Vilhena door alles en iedereen gemist. Maar toen was het wel gedaan met de wapenfeiten van de Feyenoorders en lieten de Ajacieden zien hoe er wel om gegaan moet worden met de geboden kansen. In een tijdbestek van amper tien minuten liepen ze uit naar een 2-5 eindstand.

Na afloop was trainer Taument teleurgesteld in het spel dat zijn ploeg vandaag had getoond: “Ajax heeft ons vandaag een lesje geleerd en heeft ons op alle punten afgetroefd. Teveel bepalende spelers aan onze kant gaven vandaag niet thuis. Aan alle Amsterdamse doelpunten gingen soms knullige persoonlijke fouten aan vooraf. Verliezen kan maar niet op zo’n manier”

Over twee weken volgt de laatste competitiewedstrijd. De Feyenoorders treden dan aan bij Sparta en Ajax bezoekt Roda JC in Kerkrade.

Feyenoord c2 – Ajax 2-5 (1-2)

Scoreverloop: 2e min. 1-0 Ebecillio, 19e min. 2-0 Sleegers, 25e min. 1-2, 34e min. 2-2, 44e min. 2-3, 47e min. 2-4, 56e min. 2-5

Opstelling Feyenoord: Ruben Verhagen, Sven van Beek, Terence Kongolo (39e min. Remco van Wingerden), Kevin Dercks, Lucas Woudenberg, Kyle Ebecillio, Gwaeron Stout (59e min. Kevin Gomez Nieto), Joey Sleegers, Joep Breimer, Tony Trindade de Vilhena (48e min. Brandon Robinson), Anass Achahbar

B2

FEYENOORD ONDER 16 SLUIT COMPETITIE ONGESLAGEN AF

Feyenoord B2 heeft het seizoen maandagavond in stijl afgesloten. Aan de Oldegaarde werd Spartaan’20 met 0-4 verslagen, dankzij goals van Jansen, Van den Engel, Anthony Velder en Dos Santos Lopes. Dankzij de zege sloot de selectie tot 16 jaar het seizoen ongeslagen af, want vrijdagavond ASWH in de laatste thuiswedstrijd al met 1-0 verslagen. Ook toen was Anthony Velder doeltreffend. Feyenoords B2 kan nu deze prachtige cijfers overleggen: 22 wedstrijden gespeeld, 20 gewonnen, 2 maal gelijk, 62 punten en een doelsaldo van 103 doelpunten voor en maar 18 tegen!

De laatste competitiewedstrijd van Feyenoord B2 werd maandagavond gespeeld Spartaan ’20. Het werd een pittige wedstrijd die de talrijke toeschouwers van het begin tot het eind boeide. Feyenoord nam al in de zesde minuut een voorsprong: een slim genomen corner van Parez Karim en Anthony Velder werd beheerst binnengeschoten door Kevin Jansen. Daarmee was het 100e competitiedoelpunt een feit. Amper tien minuten later kwam de 0-2 al op het bord. Na een aanval over veel schijven kwam de bal uit een voorzet Van Parez Karim bij Shane van den Engel die doeltreffend uithaalde. Een opvallende rol was er in de 21e minuut voor keeper Twan van Putten die een makkelijk gegeven strafschop wist te stoppen en zo de nul op het scorebord hield. Nauwelijks 10 minuten later moest Van Putten een prima redding bekopen met een blessure waardoor hij niet verder kon spelen.

Feyenoord kwam heel sterk uit de kleedkamer. In de 41e minuut was er een prachtige combinatie tussen Anthony Velder en Kevin Jansen, waarna Velder Feyenoord op een 0-3 voorsprong kon brengen. In de 64e minuut kreeg Feyenoord een strafschop na een lichte overtreding op Parez Karim en zo kon Yuel Dos Santos Lopes, de enige veldspeler die deze competitie nog niet gescoord had, de eindstand op 0-4 brengen. Trainer Jan Gösgens was na afloop zeer tevreden: ‘Dit was een goede laatste competitiewedstrijd tegen een zeer fel strijdend Spartaan ’20 met van de eerste tot en met de laatste minuut veel strijd. We hebben hier zeer professioneel op gereageerd en met goed voetbal een prima 4-0 overwinning behaald. Het deed mij deugd om te zien dat we streden voor de overwinning alsof het onze kampioenwedstrijd betrof. Ik ben tevreden over de ontwikkeling van alle spelers, waardoor we dit seizoen vaak spelers aan de B1 hebben kunnen leveren.’

Spartaan ’20-Feyenoord B2 0-4 (0-2)

Scoreverloop: 6e min 0-1 Kevin Jansen, 14e min 0-2 Shane van den Engel, 41e min 0-3 Anthony Velder en 64e min 0-4 Yuel Dos Santos Lopes

Opstelling Feyenoord B2: Twan van Putten (35e min Niels Konijnenburg), Yuel dos Santos Lopes, Henk Dijkhuizen, Kevin Wijmer (40e min Matthew Steenvoorden, Massaro Latuheru, Osama Rashid, Anthony Velder (70e min Yorik van Deelen), Shane van den Engel, Parez Karim (66e min Elvis Plaisier), Kevin Jansen en Tim Schoonheijm (70e min Joshua Steenvoorden)