RAYMOND VERHEIJEN: ‘EEN FANTASTISCHE PRESTATIE’

Nadat de spelers van Jong Feyenoord maandagavond de bloemen in ontvangst genomen hadden, moest trainer Raymond Verheijen het in de kleedkamer ontgelden. Hij kreeg champagne, sportdrank en water over zich heen gespoten en reageerde daarna drijfnat op het kampioenschap van de beloften. ‘Dit is een fantastische prestatie van deze groep. We hebben van de twintig gespeelde wedstrijden er zestien gewonnen. Vandaag heeft het elftal keihard geknokt tegen een zeer defensief Fortuna Sittard. De spelers verdienen daarvoor de complimenten.’
Feyenoord kwam maandag sterk uit de startblokken, maar desondanks was het Fortuna Sittard dat de score opende. ‘Ik geloof dat het de veertiende keer dit seizoen was dat we op 1-0 achterstand kwamen’, zei Verheijen. ‘Het was lekker dat de gelijkmaker zo snel viel. We hadden veel dreiging via de zijkanten en ik heb de ploeg in de rust ook verteld dat het knap was hoe ze speelden.’

De tweede helft kwam Feyenoord op voorsprong, maar sloeg ook al snel ‘het noodlot toe’. Michel Poldervaart kreeg al snel nadat hij in de ploeg kwam te maken met een verkramping en hij werd uit voorzorg naar de kant gehaald. Een paar minuten later kwam Tobias Waisapij ongelukkig in botsing met een tegenstander waarbij hij zijn knie blesseerde. Ook hij kon niet verder spelen, te meer omdat hij juist hersteld is van een kruisbandblessure. Omdat Verheijen in de rust al had gewisseld, was hij binnen tien minuten in de tweede helft door al zijn vervangingen heen.

Toen Jacob Lensky ongeveer een kwartier voor tijd ook nog uitviel met krampverschijnselen, moest Feyenoord de slotfase uitspelen met tien man. ‘Het was vrouwen en kinderen eerst in die fase’, stelde Verheijen. ‘Maar de spelers hebben keihard geknokt om de zege binnen te slepen. Tim Vincken zou eigenlijk maar een uur spelen deze wedstrijd, maar is blijven staan. Ook al had ik tegen hem gezegd dat hij eruit mocht, want ik wilde niet dat hij zichzelf zou opofferen.’

Volgens Verheijen is het kampioenschap een heel knappe prestatie, te meer omdat hij het grootste deel van het seizoen de beschikking had over een vaste kern van zes tot acht spelers. ‘Het was belangrijk dat zij heel gefocust bleven en dat hebben ze heel goed gedaan. Verder denk ik dat de individuele klasse van Georginio Wijnaldum heel belangrijk is geweest voor ons dit seizoen. Hij heeft ons heel vaak uit de brand geholpen met doelpunten in de slotfases van wedstrijden.’