Fanshop
Fanshop

HZVV BIJNA ZEKER VAN DEELNAME FINALEDAG FEYENOORD 100 JAAR CUP

Eersteklasser HZVV staat met één been in het eindtoernooi om de Feyenoord 100 Jaar Cup. Dinsdagavond versloeg de club uit Hoogeveen voornaamste concurrent Drenthina uit Emmen met 0-1. Robert Jan Thalen zorgde voor het enige doelpunt in deze wedstrijd. De Hoogeveeners hebben aan één punt in de resterende wedstrijd tegen vijfdeklasser ODV genoeg om zich te plaatsen voor de finaledag.
In de ‘Haagse’ poule 9 hielden Celeritas en Koudekerk elkaar met 1-1 in evenwicht. Koudekerk is uitgespeeld en is nu voor eventuele plaatsing afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Celeritas en SEV uit Leidschendam. Celeritas kan zich ook nog plaatsen, maar dient SEV dan met minimaal vijf doelpunten verschil te verslaan.
 
In poule 10 gaat de strijd tussen de eersteklassers Lyra en Vitesse Delft. Lyra versloeg het Vlaardingse RKWIK met 3-0 en Vitesse Delft walste in Schiedam met 0-9 over HBSS heen. Lyra en Vitesse Delft kwamen elkaar dit seizoen al twee keer in de competitie tegen. Beide wedstrijden eindigden in 2-2 en het zal dus spannend worden in deze waarschijnlijk beslissende wedstrijd.
 
Rhoon greep in poule 15 de laatste kans op plaatsing voor de finaledag. In Rotterdam-IJsselmonde werd YVV De Zwervers met 1-3 verslagen. Het enige doelpunt van de thuisclub werd gemaakt door de zoon van de assistent trainer van Feyenoord, Dimitri Metgod.
 
Alle uitslagen, standen en overige bijzonderheden vind u op