Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORDERS VOETBALLEN IN SOPHIA

Danny Buijs, Luigi Bruins, Michael Mols en Andwelé Slory hebben woensdagmiddag een uurtje gevoetbald in het Sophia Kinderziekenhuis, met de kinderen van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Tijdens de jaarlijkse familiemiddag konden familieleden en vrienden de kinderen in de kliniek bezoeken. De middag werd afgesloten met diverse voetbalwedstrijdjes, waar ook de Feyenoorders aan deelnamen.

De kinderen hadden het duidelijk naar hun zin en de Feyenoorders gingen daar helemaal in mee. ‘Zeker als voetballer besef je niet altijd hoe goed je het hebt’, zei Buijs. ‘Iedere keer dat ik hier in het Sophia kom word ik daarom weer even met mijn neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk het is om gezond te zijn. Ik heb zelf twee kinderen en met hen gaat alles top, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Ik vind het mooi dat wij in een uurtje tijd een lach op de gezichten van de kinderen kunnen krijgen.’



De kinderen in de kliniek zitten een paar maanden tot een jaar lang in de kliniek in het Sophia kinderziekenhuis. Pas woensdagochtend hoorden de kinderen daar dat de familiemiddag opgeluisterd zou worden met vier spelers van Feyenoord en dat was voor hen een grote verrassing. ‘Afgelopen zondag is een aantal kinderen nog op de Sophiadag in De Kuip bij de wedstrijd geweest’, zegt afdelingscoördinator Vicky Verschoor. ‘Nu mogen ze plotseling zelf met de spelers voetballen, dus dat vinden ze hartstikke leuk.’ Na een handtekening en een foto met de verschillende teams namen de Feyenoorders afscheid van de kinderen.