Fanshop
Fanshop

BESLISSINGSWEDSTRIJD VOOR FEYENOORD A1

De A-junioren van Feyenoord zijn er zaterdagmiddag in Tilburg nog niet in geslaagd landskampioen te worden. Door met 1-1 gelijk te spelen tegen Willem II was de ploeg afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd Sparta Rotterdam A1 - AZ A1. De thuisploeg won met 3-2, waardoor beide ploegen eindigen op 56 punten.
Tegen Willem II creëerde Feyenoord al snel een uitstekende uitgangspositie. Zes minuten onderweg trok buitenspeler Jordao Pattinama de bal voor op spits Hanne Hagary, die ter hoogte van de penaltystip doeltreffend uithaalde: 0-1. De koploper zocht vlot combinerend naar de volgende treffer en kreeg daar voor rust al meer dan tien riante mogelijkheden voor.

Vijf maal stond een Feyenoorder oog in oog met de Willem II doelman, even zo vaak kon de technische staf gedesillusioneerd weer gaan zitten. Vlak voor het rustsignaal raakte het elftal de voorsprong zelfs kwijt. Vanaf het middenveld werd te traag gereageerd op een Tilburgse aanval, na enig duw en trekwerk wees de scheidsrechter resoluut naar de strafschopstip. Keeper Darley Ramon Torres kon de inzet niet keren: 1-1.

Na de thee zocht Feyenoord geforceerd naar het doelpunt dat het landskampioenschap op had moeten leveren. De Rotterdammers liepen uit de veldbezetting en gingen te opportunistisch voetballen. ‘Maar ook in de tweede helft kregen we een aantal zeer goede kansen op de overwinning’, zei trainer Jean-Paul van Gastel na afloop. ‘Het mocht helaas niet zo zijn. Dit is erg jammer. We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd maar we hebben onszelf te kort gedaan met een punt.’

Wanneer het Rotterdamse onderonsje om de landstitel plaatsvindt is nog niet bekend.

Opstelling Feyenoord A1:
Darley Ramon Torres; Nelom, Nieveld, Pique, Leerdam; Fer, Kobussen, Janota (85’ Isoufi); Pedro, Hagary, Pattinama

Uitleg beslissingswedstrijd.