Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

KAMPIOEN JONG FEYENOORD BLIJFT WINNEN

Jong Feyenoord heeft na het behalen van de titel maandagavond gewonnen bij Jong Top Oss. In Noord-Brabant werd het 0-1 voor de ploeg van trainer Raymond Verheijen. Het doelpunt werd na een uur gemaakt door Jerson Anes Ribeiro.
De kans op zomeravondvoetbal met twintig graden en het kampioenschap in de tas leek voor de hand liggend, maar de beloften van Feyenoord logenstraften die gedachte met een gedisciplineerde overwinning op de nummer 3. Top Oss eerde de kampioen voorafgaand aan de wedstrijd met bloemen en een erehaag.

In een fantasieopstelling onderscheidde verdediger Anes Ribeiro zich in de openingsfase. Tweemaal zette hij met een crosspass over veertig meter respectievelijk Georginio Wijnaldum en Kevin Wattamaleo vrij voor de doelman; met wat meer geluk was minimaal een van de kansen benut. Ook Tim Vincken en Andwelé Slory waren dichtbij de 0-1, maar de bal wilde er voor rust niet in.

Na een uur spelen kneep de gelanceerde aanvaller Vincken naar binnen en werd van achteren neergelegd, wat een strafschop tot gevolg had. Anes Ribeiro schoot zijn elftal op voorsprong: 0-1. ‘Ondanks dat er niets meer op het spel stond speelde de ploeg vandaag zeer geconcentreerd, met veel geduld zoekend naar het doelpunt. Een erg goede overwinning’, betitelde coach Verheijen de zege.

Volgende week dinsdag sluit Jong Feyenoord de competitie op eigen veld af tegen Jong FC Dordrecht.

Jong Top Oss - Jong Feyenoord: 0-1
60’ 0-1 Anes Ribeiro

Opstelling Jong Feyenoord:
Cummins; Davids, Barends, Anes Ribeiro, Lensky; Machek (55’ Janota), Wattamaleo, Wijnaldum (75’ Özçelik); Vincken, Lee (60’ Leerdam), Slory