Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

MAKAAY AAN BASIS VAN ZEGE IN APELDOORN: 1-4

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd sinds de winst van de KNVB beker winnend afgesloten. In Apeldoorn werd het donderdagavond 1-4 tegen hoofdklasser WSV. De doelpunten kwamen op naam van Roy Makaay (2x) en Andwelé Slory. Denny Landzaat miste een strafschop, Georginio Wijnaldum moest zich na ruim een half uur spelen laten vervangen wegens een enkelblessure. Omdat de spelersbus in de file kwam richting Apeldoorn, begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland.

De enige treffer van de eerste helft viel al na zeven minuten spelen. Roy Makaay werd diep gespeeld door Georgino Wijnaldum en kon richting het doel van de thuisploeg opstomen. Zijn inzet leek vervolgens gestopt te worden door doelman Rudi Kamphuis, maar rolde uiteindelijk toch tergend langzaam over de doellijn.

Het duurde tot vijf minuten voor rust voor Feyenoord echt goede mogelijkheden kreeg om die voorsprong uit te bouwen. Andwelé Slory was tot tweemaal toe dichtbij met een schot vanaf de zestien meter, maar vond ook tweemaal de doelman in zijn weg. Makaay leek in de tussentijd zijn tweede van de avond op zijn schoen te hebben, toen hij wederom in alle vrijheid richting het vijandelijke doel kon. Dit keer was Kamphuis scherper dan bij Makaays eerdere poging en kon hij redding brengen.De thuisploeg speelde op dat moment al met tien man. Tien minuten voor rust bestrafte de scheidsrechter namelijk een tackle op de enkel van Wijnaldum van Serkan Albayrak met een rode kaart. Wijnaldum liep daarbij een blessure op en werd gewisseld.Voor het eerste echte wapenfeit van de hoofdklasser moesten de toeschouwers op sportpark De Voorwaarts wachten tot vijf minuten in de tweede helft. Spits en zaalvoetbalinternational Joey Ngarigota kon een lage corner hard inschieten, maar stuitte op de vuisten van Erwin Mulder.

Dik tien minuten later was het aan de andere kant wél raak. Na een soepele aanval over meerdere schijven belandde de bal in de voeten van Slory. Die loste een schot vanaf een meter of twintig en zag de bal in de bovenhoek van het doel belandden: 0-2.Hoewel het tempo laag lag aan beide kanten wist Feyenoord in het afsluitende halfuur de score verder uit te bouwen. Na een individuele actie aan de rechterkant van Nicky Hofs kon zijn hoge voorzet in alle vrijheid ingekopt worden door Roy Makaay: 0-3. In de slotfase kreeg de spits een soortgelijke mogelijkheid, alleen kwam de voorzet dit keer vanaf links. Weer was Makaay eerder bij de bal dan zijn verdediger en hij kon ook zijn derde van de avond binnen knikken.

Feyenoord had in de tussentijd al een goede mogelijkheid gehad om verder uit te lopen, toen Slory gevloerd werd in het strafschopgebied. Denny Landzaat nam plaats achter de bal voor de toegekende strafschop, maar zijn inzet was makkelijk te stoppen door de doelman.

Het enthousiasme waarmee die redding op de tribunes werd begroet, werd nog iets groter toen WSV vervolgens tegen kon scoren. Steven Berghuis, die net vers in de ploeg was gebracht, zette zelf een actie op met de linksbuiten. Hij kreeg vervolgens de bal terug in het strafschop gebied en rondde beheerst af.

WSV Apeldoorn – Feyenoord 1-4
Scoreverloop:
7’ 0-1 Makaay
57’ 0-2 Slory
75’ 0-3 Makaay
79’ 1-3 Berghuis
85’ 1-4 Makaay

Geel: -

Rood: Albayrak

Scheidsrechter: De Man

Opstelling Feyenoord:
Timmer (46’ Mulder); Buijs, Greene, Bahia, De Cler; Wijnaldum (36’ Landzaat), Van Bronckhorst (46’ De Guzman), Hofs; Bruins (69’ Lucius), Makaay en Slory