JONG FEYENOORD SLUIT SEIZOEN IN STIJL AF

Jong Feyenoord heeft dinsdag de laatste competitiewedstrijd tegen Jong FC Dordrecht in stijl afgesloten. Voor de vijftiende keer dit seizoen kwam de kampioen op achterstand, maar zoals de meeste wedstrijden werd ook deze winnend afgesloten: 3-1. Georginio Wijnaldum en Leroy Fer (2) zagen hun naam op het scorebord.
Raymond Verheijen had net een plaats in de dug out gevonden toen zijn team alweer af mocht trappen met een 0-1 achterstand. ‘Toen hadden we 88 minuten voor de comeback, dat is beter dan dat je in de zestigste minuut op achterstand komt’, sprak de trainer na afloop met een cynische ondertoon.

Het vervolg van de eerste helft was niet veel beter dan de start. Een matig Jong Feyenoord leed veel barverlies en had weinig diepte in het spel. In de rust werd de spelersgroep voor de laatste maal dit seizoen op scherp gezet, wat een veel betere tweede helft tot gevolg had.

Vijf minuten onderweg deed FC Dordrecht zichzelf de das om. Nadat de keeper van de Dordtenaren al geklopt was en de bal de doellijn had gepasseerd, ruimde een verdediger de bal met zijn hand op. In plaats van een toegekend doelpunt besloot de scheidsrechter een rode kaart en een penalty te geven. Omdat Hanne Hagary de concentratie miste om de teams op gelijke hoogte te schieten –hij miste de strafschop- leek het nog spannend te gaan worden op Varkenoord.

De 1-1 was tien minuten later een feit. Jerson Anes Ribeiro bereikte Michael The. De buitenspeler legde de bal op het hoofd van de meegelopen Wijnaldum, die raak kopte. Een kwartier voor tijd was The ook de aangever voor de 2-1. Naar binnen snijdend vond hij Fer, die alleen voor de keeper geen fout maakte. Fer maakte in de slotminuut ook de 3-1, via een fraaie lob.

Dat doelpunt maakte hij op aangeven van Stefan de Vrij. Samen met Osama Rashid vertegenwoordigde De Vrij de inbreng van de B1 van Feyenoord. Omdat de A’tjes komend weekend een driedaags toernooi spelen, konden enkele B-junioren dinsdagavond alvast aan het grote werk ruiken. ‘En ze vielen uitstekend in’, vond Verheijen.

Jong Feyenoord – Jong FC Dordrecht : 3-1