Fanshop
Fanshop

VAN BRONCKHORST OP DREEF IN ALPHEN AAN DEN RIJN: 2-7

Feyenoord heeft donderdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen de amateurs van Alphense Boys met 2-7 gewonnen. Giovanni van Bronckhorst was in Alphen aan den Rijn uitblinker met twee treffers en twee assists. Michael Mols en Nicky Hofs kwamen ook tweemaal tot scoren. Andwélé Slory trof eenmaal doel.

Bert van Marwijk werd vlak voor de aftrap op het veld geattendeerd op een eerdere confrontatie met Alphense Boys. 0-10 werd het toen, kreeg de trainer te horen. Op de vraag of het donderdagavond opnieuw zo’n grote uitslag zou worden, sprak de trainer zich niet uit. Dat zal hij halverwege het duel niet hebben betreurd. Feyenoord stond wel voor, maar het verschil was minimaal. Bovendien had Henk Timmer verrassend twee treffers geïncasseerd.Feyenoord startte wel veelbelovend. Na twaalf minuten bracht Van Bronckhorst de score op 0-1. De bal werd uit het doel gewerkt, maar het schot was de lijn al gepasseerd. Na 25 minuten had Van Bronckhorst ook zijn tweede kunnen maken, maar vrij voor het Alphense doel toonde hij zich niet zelfzuchtig. De inlopende Michael Mols stond er beter voor en kon op de doellijn de 0-2 binnenwerken.

Alphense Boys was niet in het minst onder de indruk en verkleinde de marge kort erna. Patrick Kalkema schoot onhoudbaar in: 1-2. Timmer werd op slag van rust nog een keer gepasseerd, dit keer bij een prima kopbal van Moustafa Yachou. Dat betekende de 2-3. Even ervoor had Mols, weer op aangeven van Van Bronckhorst, Feyenoords derde treffer van de avond gemaakt.

De enthousiaste amateurs beleefden zo een heerlijke eerste helft. Toen Feyenoord er meteen na rust gas bijgaf, werd duidelijk dat het tweede bedrijf minder plezierig zou worden. Binnen enkele minuten maakte Van Bronckhorst er met een fraai afstandschot 2-4 van. Het Alphense verzet was daarmee definitief gebroken. Nog binnen het uur freewheelde Feyenoord via Slory (op aangeven van Jerson Anes Ribeiro) en Nicky Hofs, die geklungel in de defensie afstrafte, naar 2-6.Daarna was het beste er wel vanaf aan Feyenoord-zijde. Van Marwijk bracht nog wat jonge krachten -waaronder aankomend Jong Feyenoord speler Sanny Monteiro- in het elftal, maar hun gretigheid vertaalde zich niet in een hogere uitslag. Een sterke actie van Slory deed dat wel. Op aangeven van de snelle flankspeler kon Hofs er in de slotseconden nog 2-7 van maken.

Alphense Boys – Feyenoord 2-7
Scoreverloop:

12’ 0-1 Van Bronckhorst
25’ 0-2 Mols
28’ 1-2 Kalkema
40’ 1-3 Mols
43’ 2-3 Yachou
47’ 2-4 Van Bronckhorst
58’ 2-5 Slory
60’ 2-6 Hofs
90’ 2-7 Hofs

Opstelling Feyenoord:
Timmer (46’ Mulder); Lucius, Greene, Bahia, De Cler (81’ Monteiro); Van Bronckhorst (65’ Lensky), Ribeiro (60’ Wattamaleo), Landzaat; Hofs, Mols (65’ Thé) en Slory.