Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

MOULIJN GENIET VAN PREMIÈRE FEYENOORD FOREVER

De musical ‘Feyenoord forever’ is zaterdagavond in première gegaan. De voorstelling, die ter ere van het honderdjarig bestaan van Feyenoord wordt gespeeld, is een eerbetoon aan Coen Moulijn. De kinderen van het jeugdtheater Hofplein belichten in een meeslepende en vrolijke voorstelling de jaren 1945 tot en met 1961: de periode waarin Moulijn zich van beginnend voetballertje tot topspeler van Feyenoord opwerkt. Moulijn was zelf aanwezig in de zaal. ‘Het geeft een realistisch beeld, ik heb genoten van hoe de jongens en meiden dit hebben opgevoerd’, complimenteerde hij na afloop. De oud-spelers Henk Schouten en Guus Haak waren zaterdag ook aanwezig, evenals financieel directeur Onno Jacobs.
Het begin van de voorstelling voert terug naar 1945, als Nederland door de geallieerden wordt bevrijd. Een Canadees geeft Coentje iets dat zijn leven zal gaan bepalen: een bal. Op het toneel komt treffend tot uiting hoe Feyenoords latere sterspeler toentertijd in het leven stond. Introvert en verlegen, maar één en al gedrevenheid en daadkracht met een bal aan zijn voet. Ook komt tot uiting hoezeer Coentje zijn held Faas Wilkes, spelend voor Xerxes, bewierookt.



Het is ook zijn droom daar te spelen. Dat lukt, als Coentje eerst ‘zijn’ Oude Noorden voor zich verovert met onnavolgbare passeerbewegingen. Maar de voorstelling maakt ondanks het vrolijke karakter ook duidelijk dat het niet van een leien dakje gaat. De familie Moulijn heeft het niet breed in die tijd. De kinderen op het podium weten de tragiek van een kapotte bal, wat een ramp is voor de jonge Coentje, schitterend tot uitdrukking te brengen. Datzelfde geldt voor de manier waarop Coentje zijn welbekende beweging buitenom maakt. Ruben Schwartz, die de rol van Moulijn speelt, heeft zich de karakteristieke beweging eigen gemaakt, wat op veel bijval uit de zaal kan rekenen.



Een knieblessure vlak voor zijn wedstrijd bij Jong Oranje is een tegenvaller. Maar als Feyenoord zich in de persoon van Cor Kieboom meldt, kom alles alsnog goed. Coentje gaat naar de grote club aan de andere kant van de rivier, wat op vreugdevolle wijze wordt opgevoerd. De voorstelling eindigt in 1961 als Feyenoord na 21 jaar weer eens kampioen wordt. Met Coentje, die even later nog de interesse van Barcelona afwimpelt, als uitblinker.



‘Ik vind het ongelooflijk knap hoe deze talenten het vanavond hebben opgevoerd’, zei Moulijn na afloop. ‘Ik ben twee keer bij de repetitie wezen kijken. Toen was ik al onder de indruk. Maar dat ze het ook zo kunnen spelen in een volle zaal, vind ik een groot compliment waard. Ik heb van elke minuut genoten. Wat ik zag, gaf een heel herkenbaar beeld. Mijn jeugdjaren zijn op heel mooie wijze tot uitdrukking gebracht.’

Speeldata ‘Feyenoord forever’
-16 t/m 25 mei 2008 en 26 september t/m 20 oktober 2008 Theater 222, Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam
-28 t/m 1 juni 2008 Ontmoetingscentrum Het Plein, Koningsplein 2 te Ridderkerk
-6 t/m 11 juni 2008 Theater Het Kruispunt, Middenbaan 111 te Barendrecht

Kaartverkoop
Voor informatie of om te reserveren kunt u bellen met:
Theater 222: 010-2435050, Ontmoetingscentrum Het Plein: 0180-451620, Theater Het Kruispunt: 0180-615958