Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD A1 ZESDE OP TERBORG TOERNOOI

Feyenoord A1 is zondag in de Achterhoek op het internationale Terborg Toernooi geëindigd op de zesde plaats. De ploeg van Jean Paul van Gastel kwam zaterdag in de poule een doelpunt te kort om zich te kwalificeren voor de halve finales. Ajax versloeg de Rotterdammers zondag met 1-0 in de strijd om de vijfde plaats.
Feyenoord begon vrijdag tegen FC Porto, wat direct een pittige kluif bleek. ‘Met het misgelopen kampioenschap nog vers in het achterhoofd, begon mijn ploeg moeizaam aan de wedstrijd’, aldus Van Gastel. De Portugezen maakten in de openingsfase 0-1 uit een corner. Feyenoord herstelde zich behoorlijk maar benutte de kansen niet om gelijk te maken.

Van Shakhtar Donetsk moest vervolgens gewonnen worden om nog uitzicht te houden op de halve finales. Tegen de Oekraïners ging het zaterdag een stuk beter met de Rotterdammers. ‘We misten alleen de zakelijkheid om tot echte kansen te komen’, vond Van Gastel, die zijn elftal vlak voor tijd toch de verdiende drie punten binnen zag halen. De sterk spelende Norichio Nieveld onderschepte de bal ter hoogte van de middenlijn en schatte de kwaliteiten van teamgenoot Leroy Fer goed in. Die diepgaande Fer kreeg de bal op maat en rondde beheerst af: 1-0.

Omdat Shakhtar een beter doelsaldo had moest Feyenoord A1 de derde wedstrijd winnen van PSV om te blijven strijden voor de eerste plaats. Feyenoord controleerde de wedstrijd maar wist voorin geen vuist te maken. De 0-0 eindstand betekende dat Feyenoord moest spelen om de vijfde plaats.

Ajax was daarin zondag de tegenstander. Een enorm veldoverwicht was niet voldoende om de Amsterdammers van de vijfde plaats af te houden. Waar de doelman van de Amsterdammers enkele maanden geleden op Varkenoord een onzekere indruk maakte, was hij nu de uitblinker. Viermaal zag hij zondag een Feyenoorder voor zich opdoemen, maar hij bleek in de Achterhoek niet te passeren. Zijn teamgenoten wisten het net wel een keer te vinden, waardoor Feyenoord genoegen moest nemen met de zesde plaats.

Over twee weken speelt de A1 van Feyenoord een driedaags toernooi in Eindhoven.