FEYENOORD VERTREKT MET OVERWINNING UIT LIMBURG: 0-2

Feyenoord heeft het trainingskamp in Limburg met een overwinning afgesloten. SV Meerssen werd op eigen veld met 0-2 verslagen. Serginho Greene en Nicky Hofs maakten na rust de doelpunten. Gastspeler Tininho speelde negentig minuten mee.
Voorafgaand aan het duel was het Bert van Marwijk die centraal stond. In zijn laatste dagen als trainer in De Kuip keerde hij met Feyenoord terug naar de club waar hij in een ver verleden trainer was. Het leverde hem, op nog geen kilometer afstand van zijn huis, lovende woorden op van de speaker. Maar meer dan dat ook niet. Want de club die hem zo lief is, maakte vanaf het eerste moment duidelijk dat de geliefde inwoner van het dorp zaterdagavond geen cadeautjes zou krijgen.

De hoofdklasser hield tot het rustsignaal betrekkelijk eenvoudig stand. In de beginfase was het Meerssen dat aandrong om de score te openen. Darley moest na acht minuten met een uiterste krachtinspanning redding brengen. Daarmee was het voornaamste wapenfeit van de thuisploeg wel genoemd.

Feyenoord was iets dreigender, maar veel kansen leverde het niet op. Hofs schoot na negentien minuten op het dak van het doel, terwijl Andwelé Slory zijn poging na een half uur gekeerd zag. Het fraaiste staaltje voetbal was na 38 minuten te bewonderen. Jacob Lensky passeerde twee spelers en speelde in op Hofs. De middenvelder had al gezien dat Wattamaleo uit zijn rug wegliep en bediende hem met een hakbal. Het vervolg was minder fraai, het schot van de fysiek sterke belofte verdween huizenhoog over.

Het krachtsverschil was in de eerste helft zichtbaar, maar kwam pas na rust tot uitdrukking in de score. Serginho Greene kopte Feyenoord na 48 minuten uit een hoekschop aan de leiding: 0-1. Kort erna verdubbelde Hofs de marge, toen Tininho kon oppikken na geklungel in de defensie. De gastspeler bediende Hofs, die in het open doel binnenwerkte: 0-2.

Feyenoord kreeg het vanaf dat moment makkelijker. Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, vloeiden ook de krachten weg bij de amateurs. De ploeg van Van Marwijk kwam meer en meer in de buurt van het strafschopgebied, maar in de eindpassing ging het regelmatig mis. Zo hoefde Lensky de bal vlak voor tijd alleen maar af te geven aan een aantal vrijstaande medespelers, maar kon de thuisploeg toch ruimen. Even ervoor ging hetzelfde op voor een actie aan de andere kant, met ditmaal Slory in de aangevende rol. Zodoende werd er afgefloten met een magere 0-2 eindstand.

SV Meerssen – Feyenoord 0-2

48’ Greene 0-1