Fanshop
Fanshop

FEYENOORD B1 GRIJPT NAAST TITEL IN VARSSEVELD

Voor de B1 van Feyenoord zit het Varsseveld Tournament er op. De ploeg van trainer Cor Adriaanse reikte tot de finale maar moest de titel zondagmiddag laten aan de Russische leeftijdsgenoten van Lokomotiv Moskou.
Feyenoord kende een vliegende start in het Gelderse dorp, waar elk jaar de grootste talenten uit binnen- en buitenland samenkomen. Van Ajax werd vrijdagavond met 3-0 gewonnen. Als alle kansen waren benut, hadden de ploegen met een 7-2 eindstand het veld verlaten. Het werd 3-0, door doelpunten van Luc Castaignos (2) en Jerson Cabral.

Na de galavertoning tegen de Amsterdammers volgde zaterdag de ontmoeting met Lokomotiv Moskou, dat met 2-0 werd verslagen. Ook in dit duel wist Castaignos het net te vinden, de tweede treffer kwam op naam van Najib Lagouireh. Het volgende duel was met een regioteam uit Varsseveld. Hier was het krachtsverschil duidelijk aanwezig, Feyenoord won met 3-0 (twee doelpunten van Rajiv van la Parra en een goal van Osama Rashid).

De afsluitende wedstrijd op zaterdag speelde Feyenoord tegen het nationale jeugdelftal van Libië. De technisch begaafde maar met weinig discipline spelende Afrikanen boden goed tegenstand, maar moesten het afleggen tegen het geoliede teamspel van de Rotterdammers. Nigel Velder maakte beide doelpunten in het met 2-1 gewonnen duel.

Zondag waren de kruisfinales, waar Feyenoord gekoppeld werd aan Supersport United uit Zuid-Afrika. De teams waren aan elkaar gewaagd en kwamen in de reguliere speeltijd niet tot scoren, zodat penalty’s de doorslag moesten geven. Keeper Robbert van der Post, die later werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi, stopte een strafschop waardoor zijn ploeg zich plaatste voor de finale.

In de eindstrijd stond Feyenoord opnieuw tegenover Lokomotiv Moskou. Ook in deze wedstrijd liet Feyenoord zien over uiterst talentvolle spelers te beschikken. Alles klopte, maar de doelpunten bleven uit. Door botte pech verloren de Rotterdamse junioren de titelstrijd in de slotfase.

Bij een voorzet van de Russen kwam Van der Post uit zijn doel en kopte Nigel Velder de bal terug, in het lege doel: 0-1. Zo werd de aanvaller, die zijn ploeg in de poulefase groepswinnaar maakte, onbedoeld hoofdrolspeler van een spannende finale. ‘Zo zie je dat de beste ploeg niet altijd wint’, concludeerde Adriaanse. ‘De jongens speelden dit weekend lekker fris. Ze hebben er alles aan gedaan, ik ben dik tevreden.’

Zaterdag speelt Feyenoord de bekerfinale tegen Excelsior. Adriaanse is optimistisch gestemd over die wedstrijd, ‘met alle respect voor Excelsior’. De Rotterdamse ontmoeting vindt plaats bij VV Smitshoek in Barendrecht.