Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN '07/'08 DEEL I: JUNI

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Iedere twee dagen wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 1: de maand juni 2007, waarin langzaam maar zeker de contouren van een nieuw elftal duidelijk worden.
JUNI: VAKWERK ACHTER DE SCHEMEN
 
Na één van de meest turbulente seizoenen in de clubhistorie is aan het begin van een nieuw seizoen stabiliteit het sleutelwoord in Rotterdam-Zuid. Op de puinhopen van de vorige voetbaljaargang moet een stevig fundament worden gebouwd.
 
Als Bert van Marwijk benaderd wordt om de nieuwe trainer te worden, is hij behalve hevig verbaasd over de interesse (‘als bestuurder had ik nooit op Van Marwijk gekomen’) ook sceptisch over de plannen als Feyenoord zich bij hem meldt. Maar het is de club menens.
 
 
Want Bert van Marwijk staat niet alleen garant voor succes. Met zijn no nonsense benadering slaagt hij, waar hij ook werkt, er altijd in een club in rustig vaarwater te houden. Hoe zwaar de storm ook is. Het maakt hem de ideale trainer om de klus te klaren, wat de doortastende aanpak van de directie meteen verklaart.
 
Als Van Marwijk het verlossende ja-woord uitspreekt, worden langzaam maar zeker de contouren van een nieuw elftal duidelijk. Het leidt tot aankopen die geen supporter voor mogelijk heeft gehouden. Eén van hen is Giovanni van Bronckhorst. De verloren zoon is terug. En dat maakt heel wat los in Rotterdam-Zuid.
 
 
In navolging van de huidige aanvoerder zeggen ook spelers als Roy Makaay, Kevin Hofland en Tim de Cler hun komst naar De Kuip toe. Wat nog het meest verbaast, is dat later blijkt dat al die toekomstige aankopen elkaar ook hebben geënthousiasmeerd voor een overgang. Die collectieve actie is uniek, zegt Van Marwijk later. ‘Ik heb dat mee gemaakt als kind. Maar toen was er nog geen sprake van contracten. Op het schoolplein haalde je je vriendjes over om bij een club te gaan spelen. Het geeft wel aan hoe bijzonder het is.’
 
Ook in juni:
* Oud-Feyenoorder Patrick Allotey overlijdt op 28-jarige leeftijd * Feyenoorders Royston Drenthe, Ron Vlaar en Luigi Bruins winnen het EK met Jong Oranje * De website van de club behaalt een recordaantal bezoekers *
 
Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat vanaf komende woensdag in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens vanaf maandag verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.