VAN MARWIJK NEEMT AFSCHEID MET ZEGE: 1-5

Bert van Marwijk heeft woensdagavond met een overwinning afscheid genomen als trainer van Feyenoord. Tegen hoofdklasser ASWH werd het 1-5. Jordao Pattinama, Danny Buijs, André Bahia, Tininho en Denny Landzaat werkten zich op het scorebord. Landzaat, die afgelopen te horen kreeg dat er geen plaats voor hem is in de EK-selectie van het Nederlands elftal, speelde de hele wedstrijd. Andwelé Slory en Serginho Greene waren niet aanwezig in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij zijn op pad met de Suriprofs.

Afgaande op de beginfase leek Feyenoord weinig problemen te hebben met hoofdklasser ASWH. De Rotterdammers namen direct vanaf de aftrap het heft in handen en leken vastbesloten om een waardige afsluiting aan het seizoen te geven. Het resulteerde binnen een kwartier in twee treffers.

Na zeven minuten spelen gaf gelegenheidsaanvoerder Michael Mols een doorsteekpass op Anes Ribeiro. Die trof in eerste instantie de doelman op zijn pad, maar kon de bal daarna alsnog voorgeven. De inlopende Jordao Pattinama kon vervolgens in een leeg doel koppen.

Nog geen vijf minuten later verdubbelde Feyenoord de score. Tininho ging achter de bal staan bij een vrije trap aan de rechterkant van het veld en legde de bal panklaar op het hoofd van Danny Buijs: 0-2.

Buijs kreeg in de slotfase van de eerste helft de grootste mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. De verdediger kreeg de bal op een paar meter van het doel gelukkig op zijn knie. Op de doellijn kon zijn inzet ternauwernood gered worden door een verdediger van de thuisploeg.

In de tussentijd wisten de Rotterdammers weinig gevaar te stichten. Wel werd diverse malen van afstand een schot gelost op het vijandige doel, maar onder meer Nicky Hofs en Denny Landzaat schoot hoog en ver over. Op slag van rust kreeg ASWH de grootste mogelijkheid iets terug te doen, maar doelman Darley kon redding brengen op het schot van aanvaller Sjoerd van der Waal.

Het bleek een voorbode voor de tweede helft, waarin ASWH meer van zich afbeet en Feyenoord niet meer zo scherp was als voor rust. Dat bleek onder meer uit mogelijkheden voor Pattinama, die het zijnet trof, en Hofs, die na ruim een uur spelen van dichtbij op de paal kopte.

Nog in dezelfde minuut als de mogelijkheid voor Hofs was het aan de andere kant wel raak. Klungelig verdedigen van Feyenoord zorgde ervoor dat Ferry van Lare zichzelf plots oog in oog met de keeper vond. Hij had er twee pogingen voor nodig, maar uiteindelijk bracht hij met een hard schot de spanning terug in de wedstrijd: 1-2.

ASWH mocht ruim tien minuten hopen op een stuntje, totdat André Bahia de hoofdklasser de genadeklap gaf. Weer lag een vrije trap van Tininho vanaf de rechterflank aan de basis van het doelpunt. De inzet was hard en zuiver en landde op het hoofd van de verdediger, die bij de tweede paal klaar stond om binnen te koppen: 1-3.

De eindscore kwam uiteindelijk tot stand via doelpunten van Tininho en Landzaat. Tien minuten voor tijd schoot Tininho de bal hard en droog van afstand achter de doelman van ASWH. Twee minuten later ging Pattinama neer in het strafschopgebied, waarna Landzaat de bal vanaf elf meter onberispelijk tussen de palen trapte.

ASWH – Feyenoord 1-5

7’ 0-1 Pattinama
13’ 0-2 Buijs
62’ 1-2 Van Lare
74’ 1-3 Bahia
80’ 1-4 Tininho
82’ 1-5 Landzaat (pen.)