Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN ‘07/’08 DEEL III: AUGUSTUS

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Iedere twee dagen wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 3: de maand augustus 2007, waarin Feyenoord een overtuigende start van de competitie beleeft.
AUGUSTUS: FEYENOORD OVERTUIGEND VAN START

Het thuispubliek geniet van de verrichtingen van Feyenoord tijdens het Port of Rotterdam Tournament, in de duels met FC Porto (0-0) en met name Liverpool (1-1). Dirk Kuyt wordt bij zijn tijdelijke terugkeer in de armen gesloten. Feyenoord wint geen van haar wedstrijden, maar blijft wel moeiteloos op de been tegen Europese topclubs.

Met die wedstrijden achter de rug weet Feyenoord waar het staat aan de vooravond van de competitiestart. Wie de balans opmaakt, zal vooral oog hebben voor de positieve punten. Feyenoord heeft geen van de duels op het haventoernooi weten te winnen, maar kan de seizoensouverture met alle vertrouwen tegemoet zien. De ploeg heeft laten zien waar het toe in staat is.

Tegelijk camoufleren die resultaten dat Van Marwijk met een smalle selectie moet werken. Het vertrek van Angelos Charisteas, Romeo Castelen en ook nog Royston Drenthe (naar Real Madrid) laat zich nog niet voelen, ook niet als Feyenoord op 20 augustus de competitie aanvangt in Utrecht. De ploeg komt er flitsend uit de startblokken en blijkt op geen enkele manier gebukt te gaan onder het verwachtingspatroon.

In de voorafgaande dagen werd daar wel voor gevreesd, maar in de Galgenwaard blijkt het tegendeel. De stortvloed aan positivisme die de laatste tijd neerdaalde op De Kuip zorgt niet voor koudwatervrees. Feyenoord wint met 0-3, maar niet alles is hosanna. Andwelé Slory loopt al na een kwartier een voetbreuk op en zal weken buitenspel staan.

De eerste personele problemen doen zich zo voor op de flanken, maar niemand die daar nog over spreekt als NAC Breda een week later wordt gedeclasseerd (5-0) in eigen stadion. Feyenoord scoort na rust vier keer en heeft de gedroomde competitiestart te pakken.

Ook in augustus:
* Ruim vijftigduizend supporters bezoeken de jaarlijkse Open Dag * Daar wordt Renate Verbaan gepresenteerd als nieuwe ambassadeur van Feyenoord * Voorafgaand aan Feyenoord – Liverpool gaan tientallen oud-Feyenoorders op de middenstip samen op de foto * FC Porto wint het Port of Rotterdam Tournament *

Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat sinds afgelopen maandag in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens vanaf maandag verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.