FEYENOORD B1 OVERKLAST EXCELSIOR IN BEKERFINALE: 5-1

De B1 van Feyenoord is zaterdagmiddag winnaar geworden van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Cor Adriaanse was veel sterker dan Excelsior B1: 5-1. Na een vlammende eerste helft en een rode kaart voor de Excelsior-keeper sloop de gemakzucht in het team van Adriaanse, maar na een uur spelen was de spirit terug en kon Feyenoord uitlopen naar een grote score.

Feyenoord B1, dat in de halve finale tegen Heerenveen indruk had gemaakt door met 4-1 te winnen, trof een verassende tegenstander in de eindstrijd. De Kralingers hadden in de halve finale Twente/Heracles B1 aan de kant gezet. Feyenoord begon sterk aan het duel met de stadsgenoot. Het duurde tot de 24ste minuut tot het krachtsverschil in de score tot uiting kwam.

Jerson Cabral speelde zijn tegenstander uit en gaf een voorzet op Castagnoies, die de bal in de verre hoek tikte: 1-0. Twaalf minuten later zat Cabral zijn broer -keeper van de tegenstander- op de huid en ontfutselde hem de bal. Na deze onderschepping haalde de keeper broer Jerson onderuit, waardoor hij de rode kaart ontving en Feyenoord een strafschop mocht nemen. Clasie zorgde vanaf elf meter voor 2-0.

De Feyenoorders begonnen zwak aan het tweede bedrijf. De gemakzucht werd in de 49ste minuut afgestraft. Bij een spelhervatting kopte een Excelsior-speler ongehinderd raak: 2-1. Adriaanse zette zijn spelers op scherp en na een uur spelen nam zijn elftal verder afstand. Een diepe bal van Ricky van Haaren werd door Castagnoies over de verdediging getild en vervolgens maakte de spits het met een lob over de ingevallen doelman zelf af: 3-1.

Door doelpunten van Stefan de Vrij en Cabral werd het in de slotfase nog 5-1, wat volgens trainer Adriaanse nog een magere afspiegeling was van de veldverhoudingen in het Rotterdamse onderonsje. 'We hebben zoveel kansen gehad, daarvan hadden we er zeker tien moeten maken', vond de ervaren coach, die wel aangaf dik tevreden te zijn over de prestatie van zijn spelers.

Volgende week zaterdag staat de seizoensafsluiting gepland. Feyenoord treft dan kampioen Ajax in de strijd om de Supercup.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; De Vrij, Eekman, Van Haaren,