FEYENOORD A1 VIJFDE BIJ OTTEN CUP

Na een vliegende start op vrijdag en twee nederlagen op zaterdag heeft de A1 van Feyenoord zondag beslag gelegd op de vijfde plaats bij de Otten Cup in Eindhoven. Bij het PSV-jeugdtoernooi speelden de Rotterdammers op de slotdag doelpuntloos gelijk tegen Ajax, waarna Feyenoord sterker bleek vanaf elf meter.
De eerste wedstrijd tegen Heerenveen creëerde direct een hoog verwachtingspatroon. Feyenoord speelde vooral de eerste helft uitstekend voetbal en sloot de wedstrijd af met een 3-0 eindstand. De doelpunten kwamen van Luis Pedro, Hanne Hagary en Parez Karim.

Zaterdagochtend volgde het duel met FC Twente/Heracles. Jordao Pattinama was dichtbij de openingstreffer maar mikte net te hoog. Aan de andere kant was Twente tot tweemaal toe wel succesvol en nog voor de rust maakten de Tukkers zelfs de 0-3. Pedro zorgde voor 3-1 maar in de slotfase werd het 1-4, waardoor het duel gespeeld was. Daar kon een eigen doelpunt van Twente-verdediger niet veel meer aan veranderen: 2-4.

De derde wedstrijd, tegen Cruzeiro, ging ook verloren voor Feyenoord. De Brazilianen waren de betere ploeg en wisten dit ook tot uitdrukking te brengen in de score: 0-2.

Feyenoord-Ajax werd zondag het duel om de vijfde en zesde plaats. Na enkele goede kansen voor Michael Janota en een goede redding van Feyenoord-keeper Darley Torres moesten penalty’s beslissing brengen. Darley Torres toonde hier zijn klasse op de doellijn. De Braziliaan stopte twee inzetten van Amsterdamse kant, zodat de vierde benutte strafschop van Feyenoord (namens Masibusane Zongo) voldoende bleek voor de zege.