Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN ‘07/’08 DEEL IV: SEPTEMBER

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Iedere twee dagen wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 4: de maand september 2007, waarin Feyenoord in Eindhoven weer met beide voeten op de grond wordt gezet.

SEPTEMBER: WEER EVEN TERUG OP AARDE

Feyenoord weet in september de ingezette lijn door te trekken. Willem II wordt thuis met 2-0 verslagen, wat alweer de derde competitiezege zonder tegentreffer betekent. De Tilburgers krijgen wel een uitgelezen kans te scoren, maar Henk Timmer keert de strafschop van Said Boutahar.Een week later wordt er wel tegen gescoord, maar daar ligt geen supporter wakker van. Want de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Roda JC wordt gewonnen. Jonathan de Guzman is beslissend met zijn twee treffers. Grote domper is desondanks het uitvallen van Ron Vlaar met een knieblessure, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen.Met de 1-3 zege schaart Feyenoord zich voor het eerst sinds oktober 2005 alleen aan kop van de ranglijst. Het betekent zelfs de beste start sinds de invoering van het betaalde voetbal. In het verleden won Feyenoord wel vaker haar eerste vier wedstrijden, maar nog nooit is er zo’n goed doelsaldo aan gekoppeld (13-1).

Een week later wordt Feyenoord ruw terug op aarde gezet. Na tweeënhalve maand zonder nederlaag weet de ploeg weer wat verliezen is. Dat komt hard aan, temeer PSV in Eindhoven op alle fronten te sterk is. Na de openingstreffer van Kenneth Perez stort de ploeg van Van Marwijk als een kaartenhuis ineen. De teller stopt pas bij 4-0.Van Marwijk spreekt van een nederlaag op het mentale vlak. ‘Ik krijg vaak de vraag waar Feyenoord nu eigenlijk staat. We hebben een ploeg met mogelijkheden, maar zijn er nog lang niet. Dat heeft iedereen nu een keer kunnen zien.’

Drie dagen later is het de vraag hoe de pijnlijke uitglijder doorwerkt als FC Utrecht op bezoek komt. Beide ploegen treffen elkaar in de tweede ronde van het bekertoernooi. Na een 0-0 ruststand is Feyenoord het meest daadkrachtig. Via treffers van Nicky Hofs, Luigi Bruins en Roy Makaay bekeren de Rotterdammers verder: 3-0.Weer drie dagen later speelt Feyenoord de afstraffing in Eindhoven definitief uit het hoofd. SC Heerenveen wordt in eigen huis verslagen. Eén sterke fase, met treffers van Nicky Hofs en Roy Makaay, zorgt voor de beslissing. De Friezen dringen in de tweede helft fel aan. Een treffer levert het niet op, waardoor Feyenoord betrekkelijk onbedreigd de drie punten aan het totaal kan toevoegen.

Ook in september:
* Feyenoord trekt vlak voor het sluiten van de transfermarkt Chunsoo Lee aan * Hans Hagelstein stopt na zeventien jaar als teammanager * Een gala van de bussinessclub levert liefst honderdduizend euro op *

Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat sinds vorige week in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens vanaf maandag verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.