Fanshop
Fanshop

100 JAAR FEYENOORD OP NOSTALGIENET

In de maand juni is er een unieke serie portretten op televisie in het kader van het honderdjarig bestaan van Feyenoord. In een serie van negen portretten wordt er teruggekeken op een aantal hoogtepunten uit de rijke clubhistorie. De uitzendingen bevatten nog niet eerder op tv vertoonde fragmenten en interviews, gebaseerd op materiaal uit de dvd-box ‘Feyenoord voor Altijd’ die ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Feyenoord wordt uitgebracht. De portretten zijn te zien op NostalgieNet.

In een van de afleveringen spreekt de Zweedse spits Ove Kindvall voor het eerst op tv over het curieuze, winnende doelpunt dat hij in1970 in de Europacup 1 finale tegen Celtic maakte. Hiermee mocht Feyenoord zich als eerste club in de Nederlandse geschiedenis de beste van Europa noemen. Kindvall: ‘De eerste 20 seconden na het doelpunt besefte ik niet wat er gebeurde. Mijn hoofd was totaal leeg, pas daarna drong het gejuich van de tribunes tot me door.’

Ook zijn er onbekend gebleven fragmenten te zien over de gouden jaren van Coen Moulijn. Daarbij interviews met onder andere Lee Towers, Koos Postema, Bram Peper en de man die destijds in de rust op onvolprezen wijze het fenomeen Moulijn op het veld imiteerde. Daarmee kreeg hij het hele stadion regelmatig op de banken.

Verder passeren andere Feyenoord iconen de revue, zoals Rinus Israel, John de Wolf en de Hongaarse spits Jozsef Kiprich. Alle negen uitzendingen worden geïntroduceerd door oud Feyenoord-speler Peter Houtman.

De serie is in de maand juni exclusief te zien op NostalgieNet TV, wat in circa 1.000.000 Nederlandse huishoudens te ontvangen is.