Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VERBOUWING IN DE KUIP VAN START

De Kuip wordt de komende weken op een aantal vlakken ingrijpend verbouwd. Maandag (vandaag) is een begin gemaakt met een aantal aanpassingen die bij de start van het nieuwe voetbalseizoen gerealiseerd moet zijn. Zo gaat de kleedkamer op de schop, evenals het Home of History. Ook op de tribune worden er de nodige veranderingen aangebracht die moeten leiden tot een opgeschroefde begroting.

Meest in het oog springend was maandagochtend de verwijdering van circa 1.100 stoeltjes uit vak KK. Tegen het middaguur waren zo ongeveer alle stoeltjes, die zullen worden hergebruikt in het stadion, verwijderd. De komende weken zal er een tribune vol luxe zitplaatsen (circa 1.200) voor in de plaats komen.



Tegelijkertijd worden alle business seats vervangen. Door een efficiëntere indeling zal het aantal seats stijgen van 1.200 naar ruim 1.500, zonder dat er aan comfort wordt ingeboet. Het ereterras zal ook worden voorzien van nieuwe stoelen en geëxploiteerd worden. ‘Willen we nationaal en internationaal mee doen, dan moet de begroting omhoog’, zegt Peter Brunings, Manager Sales van Feyenoord. ‘In de huidige Kuip moeten we creatief zijn om meer geld te genereren. Daar zijn deze verbouwingen voor bedoeld.’



Alle businessseats zullen overigens elders een bestemming krijgen. Honderd seats worden geschonken aan FC Dordrecht. Het restant, circa 1.100 stoelen, wordt overgebracht naar de Nederlandse Antillen en Suriname. Over de definitieve bestemming aldaar zal Feyenoord.nl binnenkort meer bekend maken.



Ook de kleedkamer zal de komende weken een facelift ondergaan. Op maandag waren de sloopwerkzaamheden al in volle gang. De muren tussen medische ruimte, kleedkamer en krachthonk worden verwijderd. Hierdoor zal er een grotere en meer ruimtelijke sfeer ontstaan.



Tevens zal het voetbaltechnische gedeelte gaan uitbreiden. Ook die werkzaamheden zullen de komende weken een aanvang vinden. ‘De Kuip is in 1994 gerenoveerd en daar waren we toen heel blij mee’, zegt technisch directeur Peter Bosz. ‘Maar het voetbal is sindsdien weer veranderd. We hebben een grotere selectie en is qua begeleiding veel gebeurd. De ruimtes werden te klein.’



Van het Home of History, inclusief het aangrenzende mini Kuipje, was maandag eveneens weinig meer over. Ook daar waren de sloopwerkzaamheden in volle gang. De meeste trofeeën werden in april al verhuisd naar het Rotterdamse Schielandhuis. De rest werd maandagochtend verplaatst. Twee vitrines zijn bij de balie op de eerste etage van het Maasgebouw geplaatst. Het overige meubilair wordt naar Sportclub Feyenoord overgebracht.



Op 15 juli opent het compleet vernieuwde Home of History haar deuren. Het museum zal dan niet langer een uitstalling van attributen zijn, maar in woord en beeld de historie van Feyenoord tot leven brengen. In het Feyenoord Magazine dat afgelopen vrijdag verscheen, is er uitgebreid aandacht voor het nieuwe Home of History.