Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN ‘07/’08 DEEL V: OKTOBER

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Iedere twee dagen wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 5: de maand oktober 2007, waarin Feyenoord zowel op als buiten het veld goede zaken doet.

OKTOBER: STAP VOORWAARTS OP EN BUITEN HET VELD

De grootste winst boekt Feyenoord deze maand buiten de lijnen. Na een intensieve zoektocht wordt met Eric Gudde de nieuwe algemeen directeur gepresenteerd. Daarmee is de bestuurlijke reorganisatie eindelijk voltooid. Er is meer goed nieuws, als de optimistisch stemmende jaarcijfers worden gepubliceerd, met de opwaardering naar categorie II van het KNVB-licentiesysteem als voornaamste pijler.Ondertussen blijft ook Bert van Marwijk met zijn ploeg op koers, want Feyenoord meldt zich 7 oktober weer aan kop van de ranglijst. Vitesse is het volgende slachtoffer van de Rotterdamse dadendrang. Het betekent alweer de zesde zege in de laatste zeven wedstrijden. Feyenoord wint met minimaal verschil (0-1), maar de tevredenheid is desondanks groot.Toch waarschuwt Van Marwijk andermaal dat Feyenoord niet rustig achterover kan leunen. Het voetbal is af en toe om de vingers bij af te likken, maar gemakzucht ligt continu op de loer. ‘We zijn erg geduldig in het veld, misschien wel te geduldig’, zegt de trainer. ‘De ploeg weet ook dat het goed kan voetballen. En dat is soms een beetje het probleem. Het kan onze grootste vijand zijn.’

De trainer blijkt een vooruitziende blik te hebben, want twee weken later strijdt Feyenoord vooral tegen zichzelf. Excelsior houdt heel lang stand in De Kuip, maar capituleert in de slotfase als Giovanni van Bronckhorst een diagonaal schot lost (1-0).Kort erna boekt FC Twente een overtuigende zege op een apathisch ogend Feyenoord: 2-0. En dat komt hard aan in het Rotterdamse kamp, harder nog dan de afstraffing door PSV een maand eerder.‘Het was onnodig, dat maakt de teleurstelling nog groter. We hebben verloren van een goed agressief Twente. We wisten van tevoren dat ze ons op die manier zouden bestrijden, dat zou ik zelf ook doen. Dat maakt het extra teleurstellend dat wij niet thuisgaven’, aldus Van Marwijk.

Ook in oktober:
* Keeperstrainer Patrick Lodewijks neemt in de wedstrijd tegen Excelsior plaats op de bank als reservekeeper, omdat Ekramy en Mulder niet beschikbaar zijn * Feyenoord meldt haar supporters dat het vanaf januari mogelijk wordt om zich officieel aan te sluiten bij de club *

Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat sinds vorige week maandag in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.