Fanshop
Fanshop

TERUGBLIK SEIZOEN ‘07/’08 DEEL VI: NOVEMBER

Feyenoord.nl blikt de komende weken in elf delen terug op het afgelopen seizoen. Om de dag wordt op deze website één maand uitgelicht. In deel 6: de maand november 2007, waarin Feyenoord ondanks goed spel een aantal keer dure punten laat liggen.
NOVEMBER: GOED SPEL MAAR WEINIG PUNTEN

Feyenoord lijkt niet te worden gehinderd door verlies aan vertrouwen. De nederlaag tegen PSV in september werkt niet door en hetzelfde geldt voor de verliespartij tegen FC Twente. Vier dagen later treedt Feyenoord in de strijd om KNVB-beker aan tegen FC Groningen. Plaatsing voor de volgende ronde komt geen moment in gevaar, wat nagenoeg volledig is toe te schrijven aan de klasse van Roy Makaay. Drie keer lost het ‘Phantom’ een schot, drie keer levert het een treffer op.

Drie dagen later beleeft Feyenoord een prima generale voor de Klassieker. De Graafschap wordt in de tweede helft met daadkracht aan de kant gezet. Niet toevallig vallen na rust ook de treffers in een wedstrijd zonder hoogtepunten.

De week erop volgt een topwedstrijd tegen Ajax. De teamprestatie wordt niet met drie punten beloond. Giovanni van Bronckhorst brengt de Rotterdammers aan de leiding. Ajax heeft het moeilijk, coach Adrie Koster wisselt in de rust heethoofden Suárez en Luque en ziet de wedstrijd prompt kantelen. Via invallers Dennis Rommedahl en Siem de Jong wordt het 1-2.

Lang kunnen de hoofdstedelingen niet genieten. Theo Lucius mist een toegekende strafschop, maar in de herkansing is De Guzman eerder bij de bal dan Maarten Stekelenburg. Tegen tien Ajacieden (Koster heeft zijn wissels verbruikt als Ogararu geblesseerd uitvalt) kan Slory voor de beslissing zorgen, maar hij heeft het vizier niet op scherp.

Het goede spel mag het dan verhullen, Feyenoord is bezig aan een matige reeks. Dat blijkt ondubbelzinnig als Feyenoord op bezoek gaat in het Euroborg. Daar denken de Rotterdammers met de 0-1 aan de haal te gaan, maar FC Groningen weigert te capituleren.
Sterker, de thuisploeg beleeft een indrukwekkende revival. Marcus Berg en Erik Nevland buigen de achterstand in luttele minuten om in een voorsprong. Nuri Sahin maakt nog gelijk, maar de zinderende slotfase wordt de Rotterdammers fataal. Na weer een defensieve fout kan Berg er in de blessuretijd 3-2 van maken.

Ook in november:
* Wassili Meijer wordt voor de tweede keer op rij ‘Professor Feyenoord’ * Een 97-jarige vrouw, die in juni overleed, laat Feyenoord al haar bezittingen na * Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Ajax is een spandoek van recordafmetingen waar te nemen in De Kuip*

Lees alles over het afgelopen seizoen in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht 2007/2008, dat sinds vorige week in de winkel ligt voor € 6,99. De dvd met het seizoensoverzicht 2007/2008 is eveneens verkrijgbaar, voor € 17,99. Beide jaaroverzichten zijn op diverse plaatsen te koop, onder meer in de Feyenoord Fanshops en op www.feyenoord.nl/megastore.