Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

SUPPORTERS SCOREN IN DE KUIP

Het Feyenoord Supporterstoernooi 2008 is een daverend succes geworden. Veertigteams met in totaal vierhonderd voetballende supporters streden vrijdag in De Kuip en op Varkenoord om de felbegeerde beker. Maar er was natuurlijk meer te winnen in De Kuip. Want het ging niet alleen om de bokaal of de vele andere prijzen die aan alle deelnemers werden uitgereikt. De verpletterende indruk van spelen in De Kuip maakte voor velen al die tastbare prijzen tot bijzaak.

Het was vrijdagochtend een apart gezicht toen de eerste deelnemers zich meldden in het stadion. Waar veel voetballers zich opmaakten voor hun wedstrijd, waren er ook spelers die de wedstrijdconcentratie even lieten voor wat het was. Zo kon het gebeuren dat menig voetballer door zijn knieën ging en een schietgebedje maakte bij het betreden van het veld. Het gras werd zelf gekust door een enkeling. Het ‘heilige’ gras van De Kuip opstappen: het maakte heel wat los bij velen.



In een sfeer van sportiviteit en enthousiasme streden de ploegen om de eer. Regelmatig moesten ze zich haasten om op tijd van Varkenoord naar De Kuip te komen, maar vertraging was er amper. Het Feyenoord Supporterstoernooi verliep gestroomlijnd, tot genoegen van de organisatie. ‘Het is echt een groot succes geworden’, zei Ton Strooband, die de toernooicommissie leidde. ‘Er zijn geen vervelende overtredingen geweest, beslissingen van de scheidsrechter zijn gerespecteerd en alles is gebeurd in een sfeer van sportiviteit. Dat gecombineerd met perfecte weersomstandigheden heeft ervoor gezorgd dat honderden supporters hier een mooie dag hebben beleefd. Met dank aan alle vrijwilligers, zonder hen had deze dag nooit zo kunnen verlopen.’



Met enkele honderden toeschouwers op de tribune beleefde de dag rond een uur of vijf zijn climax. Met de zegevierende balartiesten van FC Rotterdam in de finale kreeg het Feyenoord Supporterstoernooi zijn eerste winnaar. Een zichtbaar blije winnaar overigens, want de spelers vierden een feestje als ware het kampioenschap zojuist was binnengehaald. Die droom bleef vrijdag een droom. Een andere droom werd wel werkelijkheid voor al diegenen die zich bevoorrecht voelden op het gras van De Kuip.