Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

WEERGALOZE B1 VEROVERT SUPERCUP

De B1 van Feyenoord heeft zaterdag op grootse wijze kampioen Ajax B1 verslagen in de strijd om de Supercup. In Leidschendam bij RKAVV/SEV werd het 5-0 voor de Rotterdamse bekerwinnaar. Luc Castaignos (2), Shabir Isoufi (2) en Nigel Velder zorgden voor de doelpunten in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Feyenoord B1 moest de titel in de competitie dit seizoen laten aan Ajax maar legde vorige week zaterdag wel beslag op de beker, ten koste van Excelsior. Daarom stonden de aartsrivalen zaterdag tegenover elkaar in Leidschendam.

De Rotterdamse junioren begonnen aan het treffen met een gewaagde formatie. Trainer Cor Adriaanse gokte achterin op mandekking zonder vrije verdediger en wist dat zijn team met de snelle aanvallers kansen zou krijgen. Na twaalf minuten mocht jeugdinternational Ricky van Haaren aanleggen voor een vrije trap. Hij bereikte Castaignos, die zijn ploeg bij de eerste paal op voorsprong zette: 1-0.

Twee minuten later kon Van Haaren opnieuw achter de bal gaan staan. De middenvelder stond nu dichter bij het vijandelijke doel en probeerde direct binnen te trappen. Zijn inzet spatte uiteen op de kruising en de rebound werd door Isoufi net niet tot doelpunt gepromoveerd. Op slag van rust liep Feyenoord wel verder weg van Ajax, dat in de eerste helft geen vuist kon maken. Opnieuw was het Van Haaren die het van grote afstand probeerde, maar de keeper hield de bal uit het doel. Ditmaal was Isoufi er in de rebound wel op tijd bij om zijn naam op het scorebord te krijgen: 2-0.

Isoufi had in de rust niet aan scherpte ingeleverd, want in de 47ste minuut soleerde hij door de Ajax-defensie en had hij nog genoeg kracht over voor Feyenoords derde treffer van de middag. Daarna zakte Feyenoords aanvalswoede iets in. De attente Feyenoord-keeper Robbert van der Post zorgde er constant voor dat Ajax niet hoefde te hopen op aansluiting.In de 74ste minuut werd het 4-0. Isoufi speelde Castaignos aan, die ook zijn tweede van de dag maakte. De aanvaller begon dit seizoen in de B2 en liet na zijn promotie naar de B1 zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Het slotakkoord kwam van drie invallers. Parez Karim bereikte Kevin Jansen, die op zijn beurt de bal inleverde bij Nigel Velder. De snelle buitenspeler zette de eindstand op het bord: 5-0.‘Een fantastisch resultaat, wat de bekroning is op een goed seizoen’, vond Adriaanse, die qua kansenverhouding de uitslag op 8-2 had bepaald. ‘Ik ben erg tevreden over deze groep. Zij hebben zich dit seizoen uitstekend ontwikkeld.’Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; De Vrij, Kruithof, Eekman, Martins Indi; Van Haaren, Clasie (58’ Rashid), Isoufi (75’ Jansen); Van la Parra (62’ Lagouireh), Castagnoies (73’ Karim), Cabral (68’ N. Velder)